Jouw ideale voetbalreis naar Spanje

Spanje, het land van de tapas, de siësta en een zeer populair vakantieland. Als je dit land bezocht hebt, dan weet je dat Spanjaarden enorm van voetbal houden. Sommige beweren zelfs dat Spanje de beste competitie ter wereld heeft. Of dat waar is laten we maar in het midden, maar zeker is dat Spanje twee absolute grootmachten in het mondiale voetbal herbergt. Vele voetballiefhebbers over de hele wereld bezoeken jaarlijks wedstrijden van Real Madrid en FC Barcelona. In dit blog wordt uitgelegd waarom deze clubs zo in trek zijn.

Voetbalreis naar FC Barcelona

FC Barcelona is groot geworden aan de hand van Johan Cruijff. Zowel als speler en als trainer kende de club glorietijden. In het hedendaagse elftal zit een andere ster die aanbeden wordt in Barcelona. Lionel Messi wordt door velen gezien als de beste voetballer aller tijden. De kleine Argentijn is inmiddels 32 jaar en het einde van zijn carrière is inzicht. Alleen al om hem live in actie te zien is een bezoek aan FC Barcelona de moeite waard.

Waarom zou je FC Barcelona bezoeken?

Buiten Messi zijn er nog tal van andere redenen waarom een wedstrijdbezoek aan Barcelona de moeite waard is. Wat te denken van het schitterende Camp Nou. Het stadion van Barcelona ligt deels onder de grond waardoor je vanaf de buitenkant helemaal niet door hebt hoe imposant het stadion is. Eenmaal in het stadion kijk je je ogen uit. Het Camp Nou is een van de mooiste stadions van Europa.

Wedstrijdbezoek en citytrip in één

Tevens is een wedstrijdbezoek aan FC Barcelona prima te combineren met een citytrip. De stad Barcelona kent schitterende bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia en het Parc Guell van Gaudi. Je kunt er ook heerlijke tapas eten en genieten van het lekkere weer en de aardige mensen.

Zou jij aankomend seizoen ook wedstrijd van Barcelona willen bezoeken? Hier vind je het speelschema van FC Barcelona en via deze link kun je tickets voor FC Barcelona aanschaffen.

Voetbalreis naar Real Madrid

Wedstrijd van Real MadridReal Madrid is de meest succesvolle club van Spanje. Al 33 keer werd het landskampioenschap gewonnen door de ‘Koninklijke’. Buiten Spanje is Real Madrid ook de succesvolste club van Europa. In 2018 won de club voor de 13e keer de Champions League en is daarmee Europees recordhouder. Sinds Florentino Pérez voorzitter is van de club, worden spelers van Real Madrid ‘Galácticos’ genoemd. In bijna elke transferperiode worden door Real Madrid de beste spelers ter wereld aangetrokken waardoor er elk jaar een elftal vol supersterren staat. Deze spelers live in actie zien maakt dat voetbalreizen naar Real Madrid erg populair zijn.

Het stadion van Real Madrid

Het stadion van Real Madrid, het Santiago Bernabeu is met een capaciteit van 81.044 het op en na grootste stadion van Spanje. Wanneer je zelf een keer naar Real Madrid toe wilt, is het aan te raden om een topwedstrijd te bezoeken. Wanneer het Santiago Bernabeu tot de nok toe gevuld is, is de sfeer fantastisch.

Bekijk hier het speelschema van Real Madrid om te zien wanneer deze topwedstrijden gepland zijn. En ben je overtuigd om deze ervaring zelf mee te maken, dan bestel je kaarten voor Real Madrid eenvoudig en snel online.

Plaats een reactie