Kamperen in Nederland

Voor een leuke vakantie hoef je niet persé naar het buitenland. Ook in Nederland zijn een hoop mooie en leuke plekken te vinden. Zo kan je in ons eigen land prima kamperen op diverse rustige plekken. Je kunt een bungalow huren, een tentje meenemen, of je eigen camper of caravan. Voor ieder budget is er wat te vinden en het is altijd een avontuur.

Ook in Nederland kun je heerlijk kamperen

Nederland is een goede bestemming als je houdt van kamperen. In Nederland zijn de kampeerplekken divers. Je kunt kamperen pal aan het strand, een meer of juist verder in de natuur. Als je besluit te kamperen aan een zee of meer kun je in Nederland genieten van een prachtige zonsondergang. Heerlijk met een wijntje of een kaasplankje. Je bevindt je in de pure natuur en kunt compleet tot rust komen. Ook als je op zoek bent naar diverse activiteiten, kun je in Nederland ook uitstekend kamperen. Je kunt er fietsen en wandelen, maar ook zeilen, surfen en wadlopen.

Groot aanbod van campings in Nederland

In Nederland is er sprake van een groot aanbod van campings. Tevens is het aanbod erg divers. Er zijn campings waar je terecht kunt met een eigen tent of caravan, maar er zijn ook prettige hutten, cottages en andere woningen te vinden. Echt kamperen is het niet, maar je geniet wel van de frisse buitenlucht. En daar gaat het uiteindelijk om. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Er zijn kampeerplekken voor extra comfort dankzij voorzieningen als stroom, CAI, water en afvoer. Ook bieden veel campings in Nederland diverse activiteiten.

Tevens zijn de hutten en cottages van campings in verschillende gradaties te vinden. Er zijn knusse hutten welke zich direct aan het strand bevinden met bedden en een kookplaat. Cottages en chalets zijn vaak van meer luxe voorzien. Deze woningen zijn gemeubileerd en bevatten meerdere slaapkamers. Een fijne accommodatie, maar zonder al te veel fratsen. Tevens zijn deze woningen zeer geschikt als je er met een groep enkele dagen uit wilt. Geen gedoe met het opzetten van een tent, maar direct optimaal genieten. Lauwersoog is hiervoor een van de favoriete bestemmingen in Nederland, wil je hier overnachten? Kijk dan zeker even naar de mogelijkheden!

Geniet van activiteiten via je camping

rondvaart resquebootVeel campings bieden diverse activiteiten waaraan je deelnemen kunt. Zeker in de buurt van Lauwersoog is er van alles te doen. Eén van de activiteiten is bijvoorbeeld de Waddenzee onveilig maken met een rescueboat. Met een rescueboat race je in topsnelheid over het water, langs vaargeulen en stranden. Ook kun je zeehonden zien. Als je meer van de zeehonden zien wilt, kun je meegaan met een speciale tocht. Je vaart langs hun vaste plekken en kunt op afstand genieten van deze fraaie dieren.

Natuurlijk kun je ook op eigen houtje op pad. Dankzij de aanwezigheid van zowel zout, zoet en brak water is er een diversiteit een flora en fauna te vinden. Naast zeehonden heb je ook kans een bruinvis te zien. Daarnaast kun je je ogen openhouden voor arenden, lepelaars en zelfs flamingo’s. Tevens is een zeeplaatexcursie één van de beschikbare activiteiten. Met een deskundige gids aan je zijde wandel je over de bodem van de zee. Misschien worden je voeten nat, maar verder blijf je droog.

Plaats een reactie