Kamperen met kinderen? 4 tips om in je achterhoofd te houden

Een kampeervakantie met kinderen voorbereiden is al een project op zich. Hoe fijn is het dan als je tips krijgt van wat je niet moet vergeten en waar je op moet letten! Daarom hebben we voor de belangrijkste spullen en zaken waar je op moet letten, voor je op een rijtje gezet.

1. Neem genoeg entertainment mee

Als je met kinderen op vakantie gaat is het belangrijk om genoeg entertainment mee te nemen. Zodra je uit je tent of caravan stapt, sta je gelijk op een groot speelveld.  Zorg er dus voor dat je genoeg voetballen, frisbees, badminton rackets of andere buitenspeel spullen bij je hebt, zodat ze heerlijk kunnen ravotten. Hoe heerlijk het is om lekker buiten te zijn, kun je ook een pechdag hebben met regen. Dan is het fijn als je voor binnen ook genoeg spelletjes hebt. Tip: met een DVB-T2 ontvanger kun je tv kijken in de camper. Heerlijk voor als jij even je boekje wilt lezen en je kinderen dan hun favoriete programma kunnen kijken voor het slapen gaan. 

2. Zorg voor een gevuld EHBO – koffertje

Hoe meer de kinderen aan het ravotten zijn op de camping met andere kinderen, hoe groter de kans op een ongeval bestaat. Of het nu een klein sneetje is in een vinger tijdens het knutselen, of juist een grote schaafwond door een voetbalwedstrijd, een EHBO-koffertje komt altijd goed van pas. Mocht je kind een groter ongeval hebben, zoals een gat in zijn of haar hoofd, neem dan altijd contact op met de service van de camping. Zij hebben altijd wel een EHBO afdeling of weten wel waar je terecht kunt bij ongevallen. 

3. Kies voor een goede locatie 

Als je met kinderen op vakantie gaat, kies dan voor een camping met goede baby/kindervoorzieningen. Denk hierbij aan genoeg wasplekken met een babybadje of aankleedkussen, zodat je dit niet in de auto hoeft mee te nemen. Let bij het kiezen van de kampeerplek ook op of er schaduw, water, stroom en hoogteverschillen zijn. Als je kleine kinderen hebt, wil je wellicht niet dat jouw standplaats direct aan het water ligt. Daarbij kan een plek zonder schaduw vervelend zijn. Hoe leuk de zon ook is, soms is het beter om af en toe in de schaduw te kunnen zitten of spelen. Extra tip: zorg dat je kinderen weten waar de tent/caravan staat. Neem hiervoor de tijd om dit goed uit te leggen voordat ze de boel gaan verkennen. Is je kind nog te jong? Geef hem of haar dan een naambandje om met in elk geval een telefoonnummer. Zo kunnen jullie als ouders ook nog genieten van een stressloze vakantie. 

4. Test van de voren je spullen 

Hoe vervelend is het als je op de camping staat en het blijkt dat je tent lek is, je matras pomp niet werkt of als er een tentstok mist. Belangrijk dus om van te voren even alle spullen goed te checken en te controleren of alles klopt. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan en kun je volle bak gaan genieten van een heerlijke vakantie met het gezin!

Plaats een reactie