Landal Greenparks de Amerongse Berg

Het is donderdagmiddag als mijn telefoon trilt, niets bijzonders natuurlijk, mijn telefoon trilt ongeveer 250 keer per dag als er een berichtje binnenkomt. Deze keer is het echter anders, het is een mailtje met daarin de vraag of wij een dagje willen komen testdraaien in de nieuwe huisjes van Landal Greenparks de Amerongse berg. Daar hoeven we niet lang over na te denken natuurlijk! Iets meer dan een week later zijn we al welkom en worden we op vrijdagmiddag vriendelijk begroet als we ons melden bij de receptie. Daar wordt ons een 6 persoons huisje toegewezen aan de rand van het park en kunnen we genieten van het begin van ons weekend!

Ligging van het park

Het park ligt op een steenworp afstand van Amerongen zoals de naam al doet vermoeden. Vanuit het park ben je binnen een paar minuten in Veenendaal of in Amersfoort. In de omgeving van het park is erg veel natuur te vinden, dit mooie stuk natuur maakt deel uit van de Utrechtse heuvelrug. In dit mooie natuurgebied kan je heerlijk wandelen, fietsen en zelfs kanoën. Op het park is ook een fietsverhuur aanwezig voor het geval je zelf geen fietsen bij hebt. Ook zijn er drie grote dierentuinen in de buurt aanwezig die zeker de moeite waard zijn om een dagje te bezoeken. Namelijk Burgers Zoo op ongeveer 30 kilometer van het park, DierenPark Amersfoort op ongeveer 20 kilometer afstand, en Ouwehands Dierenpark op ongeveer 10 kilometer afstand. Verder zijn er in de omgeving nog een hoop andere bezienswaardigheden te vinden. Zo had Tim, de manager van het park die ons vriendelijk welkom heette en een rondleiding door de bungalow gaf, voor ons geregeld dat we op zaterdag een bezoekje konden brengen aan kasteel Amerongen. Hierover volgt later nog een aparte blog!

De huisjes op de Amerongse Berg

Landal greenparks amerongse berg huisjeEr zijn verschillende soorten huisjes te vinden op de Amerongse Berg, van 4, 6, 10 of 12 personen. De huisjes zijn te koop als investering en prijzen variëren van € 244.000,- tot € 469.500,-. Hebt u interesse om een van deze huisjes te kopen? Neem dan eens een kijkje op de site van Landal de Amerongse berg met meer informatie.

“Ons”  huisje

Uitzicht vanuit jacuzzi landal amerongse bergHet huisje dat aan ons beschikbaar gesteld werd is dus een 6 persoons huisje. Kleine villa zou een beter woord zijn voor dit aardig grote huisje. De huisjes zijn mooi ingericht en voorzien van alle gemakken. Zo was er in ons huisje een gashaard met afstandbediening aanwezig en een volledig ingerichte fles rose met twee glazenkeuken van alle gemakken voorzien. Er is een tv in de huiskamer en 1 in de slaapkamer aanwezig. Daarnaast is er een los toilet, een badkamer met douche, bad en toilet en een sauna met een douche en wastafel in dezelfde ruimte. Buiten is een jacuzzi aanwezig waar je lekker in kan bubbelen met maximaal 6 personen. Ons huisje zat aan de rand van het park waar je ook nog eens uitzicht hebt over een weiland met koeien terwijl je in de open haard in huisje landal greenparks amerongse bergjacuzzi zit. Ook de slaapkamers zijn erg netjes ingericht en er stond een lekker flesje wijn, een aantal streekproducten en twee lokale biertjes voor ons klaar (pluspunten!!). In de avond hebben we lekker in de jacuzzi gezeten en van de zonsondergang genoten. Daarna nog even lekker in de sauna en zodra het donker is de open haard aan voor een romantisch sfeertje.

Inrichting van de huisjes

stoel in huisje landal greenparks amerongse bergDe huisjes op Landal Greenparks de Amerongse Berg zijn ingericht met een modern meubilair. Er word gebruik gemaakt van warme tinten en moderne materialen. De muren zijn voorzien van matchende kleuren en er is een moderne keuken aanwezig met alle benodigde apparatuur, er is zelfs een vaatwasser aanwezig zodat je zelf de afwas niet hoeft te doen. In deze huisjes ontbreekt het aan niets, zowel qua sfeer als qua moderne snufjes niet. De slaapkamers zijn praktisch ingericht en de bedden zijn comfortabel en slapen goed. De sfeer aan de lamp in huisje landal greenparks amerongse bergbinnenkant van de huisjes match het moderne exterieur van de huisjes op dit Landal Greenparks park. Binnen is er een knusse sfeer te vinden die meteen aanspreekt zodra je de huiskamer binnenloopt. Het moderne gevoel dat deze huisjes geven komt ook buiten terug doordat er gebruik gemaakt is van hout, metaal en veel glas. Ook heeft de bungalow 2 parkeerplaatsen voor de deur, zodat je niet zo ver hoeft te lopen met je spullen, of de auto bij de receptie moet parkeren en ophalen elke keer als je wat wil gaan ondernemen.

Faciliteiten van het park de Amerongse berg

receptie landal greenparks amerongse bergHet park heeft diverse faciliteiten bij de receptie naast de faciliteiten in de huisjes zelf. Zo is er een klein winkeltje dat wat nodige boodschappen en een aantal streekproducten verkoopt. Bij de receptie is ook een indoor zwembad te vinden en een koffiecorner waar gratis thee en koffie te krijgen is. De dames achter de balie krijgen ook een dikke 10 voor het warme welkom dat we kregen toen we binnenkwamen! Al met al hebben wij een heerlijk begin van het weekend gehad in dit prima verzorgde park. Zeker een aanrader als je wilt investeren in een vakantiehuisje, of als je gewoon een weekendje weg wil boeken!

Wil je na het lezen van dit artikel zelf ook eens overnachten bij Landal Greenparks de Amerongse Berg? De huisjes zijn te boeken op de site van Landal Greenparks.

Plaats een reactie