Leg je reisverhalen vast in een magazine

Kom je net terug van een onvergetelijke reis en wil je je vakantieherinneringen vastleggen op een originele manier? Denk dan eens aan een zelfgemaakt vakantiemagazine met al jouw avonturen. Een magazine is een ander woord voor brochure. Magazines / brochures drukken kan heel voordelig. Laat je op https://www.drukbedrijf.nl/promotie/brochures-magazines/brochures-gelijmd/ inspireren voor het ontwerp en verschillende soorten brochures.

Zelf een magazine ontwerpen

 Je hebt zelf de regie in handen, dus je kunt het magazine helemaal in je eigen stijl maken. Je bent de hoofdredacteur van je eigen blad! Je kunt het traditioneel aanpakken met inhoudsopgave en inleiding of je eigen draai aan het magazine geven. Zet bijvoorbeeld alleen foto’s in het magazine of combineer foto’s met tekst. Je kunt het magazine ook per land of per dag indelen en er een soort dagboek van maken. Een ander leuk idee is om een fotocollages te maken van jouw avonturen. Vergeet niet om je allermooiste vakantiefoto op de cover van het magazine te plaatsen.

Is een magazine hetzelfde als een brochure?

 Het is niet raar als je niet weet wat het verschil tussen een magazine en brochure is. Een magazine en een brochure worden namelijk op dezelfde manier gedrukt. De inhoud is echter anders. Brochures worden vaak gemaakt om mensen te overtuigen van een product of dienst. Een magazine is meer gericht op inspiratie en verhalen. Laat je bij het maken van jouw vakantiemagazine inspireren door het land of de landen waar je bent geweest. Of doe inspirerende ideeën op door andere (reis)magazines eens door te bladeren.

Waarom een magazine / brochure maken?

Een aantal redenen waarom een magazine maken leuker is dan een fotoboek met vakantiefoto’s:

  • Het is origineler dan een fotoboek en superleuk om aan mensen te laten zien;
  • Je kunt er al je creativiteit in kwijt en het is leuk om te maken;
  • Je kunt het magazine meerdere keren laten drukken en cadeau geven aan vrienden en familie;
  • Je bewaart je reisverhalen voor altijd en kunt er af en toe naar terugblikken.

Magazine / brochure drukken

 Het drukproces van jouw persoonlijke reismagazine hoeft niet ingewikkeld te zijn. Lever jouw magazine ontwerp aan bij Drukbedrijf.nl Je kunt om eventueel ontwerphulp vragen bij het aanleveren van je bestand. Je kunt het magazine voor jezelf als herinnering maken, maar ook versturen naar vrienden en familie.

Ga jij binnenkort een magazine maken met je reisverhalen?

Plaats een reactie