Leukste kattencafés van Nederland

Heel wat mensen houden van katten. Het is echter lang niet voor iedereen even voor de hand liggend om katten in huis te halen. Mogelijks wil je huisbaas dit bijvoorbeeld niet of ben je bijvoorbeeld vaak weg van huis. Voor deze mensen en voor mensen die gewoon een hart hebben voor katten zijn er verspreid over Nederland heel wat leuke kattencafés terug te vinden. Toen het eerste kattencafé van het land haar deuren opende was het meteen duidelijk dat heel wat mensen wel voor het concept te vinden waren. Door de jaren heen zijn er dan ook heel wat extra kattencafés verschenen waardoor er meer dan voldoende plaatsen bestaan om te “daten” met deze vrolijke pluizenbolletjes. Wil jij ook graag een bezoek brengen aan een kattencafé? Wij hebben de leukste kattencafés van Nederland voor je op een rijtje gezet!

1.) Kopjes in Amsterdam

Het allereerste kattencafé welke de deuren opende in Nederland luistert naar de naam ‘Kopjes’. Het kattencafé bevindt zich in onze hoofdstad en maakt het mogelijk om met tot zomaar even acht verschillende katten te knuffelen. Bovendien kan je hier genieten van een lekker stukje taart en is het interieur om duimen en vingers van af te likken. Kopjes in Amsterdam kan worden bezocht tegen een entreeprijs van 3 euro per persoon. Daarvoor kan je gedurende twee uur genieten van de katten die hier zijn terug te vinden en natuurlijk ook van het lekkere eten en de drankjes die er worden aangeboden.

2.) Kattenparadijs Mispoes in Den Bosch

De binnenstad van Den Bosch staat er om bekend uitermate gezellig te zijn. Ze is nu echter nog gezelliger geworden door de aanwezigheid van het Kattenparadijs Mispoes. In het kattencafé maak je kennis met niet alleen Noodle en Taco, maar ook met Japie, Sushi, Kaatje, Simba en Cleo. Wil jij ook graag komen ontspannen in dit uitnodigende kattencafé in Den Bosch? Dan moet je daarvoor rekening houden met een bescheiden entreeprijs van 3 euro. Hiervoor krijg je gedurende twee uur toegang tot dit stukje kattenparadijs!

3.) Poeslief in Groningen

Het kattencafé ‘Poeslief’ bevindt zich in Groningen en huisvest op moment van schrijven zeven super lieve katten. Je kan tijdens een bezoek aan dit kattencafé niet alleen genieten van een lekker stukje taart, daarnaast behoort ook een fijne lunch tot de mogelijkheden. Wil je graag nog een leuk aandenken aan je bezoek aan dit kattencafé in Groningen? Ook dat is mogelijk, want ze beschikt over een leuke shop boordevol met de leukste artikelen! Kenmerkend voor dit kattencafé is bovendien dat ze regelmatig speciale evenementen organiseert. Het gaat hierbij niet alleen om een heuse kattenbingo, maar ook om speciale filmavonden en pizzaparty’s!

4.) Ditjes & Katjes in Den Haag

Niet alleen de naam van dit kattencafé is gezellig, dit geldt ook voor de totale beleving die je hier ervaart. Je kan hier niet alleen in het bijzijn van lieve katten genieten van een lekker kopje koffie. Wat namelijk bovendien ook te denken van een smaakvol glaasje wijn? De toegangsprijs voor Ditjes & Katjes in Den Haag is 2,50 euro. Betaal je echter één consumptie per persoon? Dan komt de entreeprijs te vervallen. Zo kan je pas echt op de meest optimale wijze genieten van alles wat dit uitnodigende kattencafé te bieden heeft.

5.) Pebbles in Rotterdam

In Rotterdam kan je kennismaken met het kattencafé ‘Pebbles’. Het betreft hier een café waarin acht katten wonen. De entree voor dit kattencafé ligt met 3,50 euro iets hoger in vergelijking met de andere opties op deze pagina. Dit is echter het gevolg van het feit dat er hier geen tijdslimiet geldt van 2 uur. Wil je dus graag langer met de lieve katten knuffelen? Dan is dat perfect mogelijk. Bovendien kan je hier je geluk beproeven op één van de verschillende bordspelen en zijn er verschillende magazines te lezen. Uiteraard spreekt het voor zich dat Pebbles ook over een fijne menukaart beschikt.

6.) Kat Deau in Hengelo

Verschillende kattencafés in Nederland kenmerken zich door één of meerdere unieke eigenschappen. Een bekend voorbeeld van zo’n kattencafé is Kat Deau in Hengelo. In dit café wonen dan ook enkel en alleen maar Sphynxkatten, ook wel bekend als naaktkatten. Veel mensen verwachten het niet, maar deze katten zijn wel degelijk bijzonder sociaal en bovendien ook nog eens erg zacht om te strelen. Ben jij iemand die wel houdt van katten, maar heb je helaas af te rekenen met een vervelende kattenallergie? In dat geval biedt een bezoek brengen aan dit uitnodigende kattencafé voor jou wellicht de perfecte oplossing!

7.) Op z’n Kop in Groningen

Wie zich graag laat omringen door niet één, maar wel door een groot aantal verschillende katten is aan het juiste adres bij ‘Op z’n Kop’ in Groningen. Je treft hier een lekker sfeervol huiskamercafé aan waar 10 katten in zijn terug te vinden. Je kan in dit kattencafé niet alleen maar een lekker hapje eten en genieten van een fijn drankje. Zo kan je er namelijk ook aan yoga doen en is het mogelijk om een leuke film te kijken in het bijzijn van de katten.

8.) Kat & Schotel in Goes

Ben je op vakantie in Zeeland en ben jij een echte kattenliefhebber? In dat geval kan het interessant zijn om koers te zetten richting Goes. Hier maak je namelijk kennis met ‘Kat & Schotel’, een stylish kattencafé welke beschikt over een zeer uitnodigende binnentuin. Bij goed weer kan je dan ook samen met de vrolijke viervoeters genieten van de warme zonnestralen. Afhankelijk de hoogte van de rekening wordt er bij Kat & Schotel een ‘kattentax’ in rekening gebracht. Je betaalt dus geen entreeprijs.

9.) Balthazar in Nijmegen

Het spreekt voor zich dat ook Nijmegen over haar eigen kattencafé beschikt! Plof gezellig neer in Kattencafé Balthazar en neem plaats tussen de 7 katten op de banken die zich voor het raam bevinden. Breng je in het voorjaar of tijdens de zomer of gewoon bij goed weer een bezoek aan dit kattencafé? In dat geval kan je ook genieten van de leuke tuin.

10.) Het Kattenkop Café in Delft

Tal van leuke katjes wachten je op in het Kattenkop Café in Delft. Uiteraard kan je hier genieten samen met de lieve katten onder het genot van een lekkere koffie en / of een wat stevigere borrel. Is er binnenkort een echte kattenliefhebber of liefhebster uit je familie of vriendenkring jarig? In dat geval kan je er eveneens voor kiezen om een verjaardagsfeestje te houden in het Kattenkop Café in Delft.

Plaats een reactie