Londen: de leukste verborgen plekken

Londen is echt één van die steden die je ooit in je leven gezien moet hebben. Het is een drukke stad met veel highlights, maar er zijn ook een aantal verborgen plekken die veel minder bekend zijn. Je ontdekt ze in dit overzicht.

Maar je weekendje Londen begint eerst bij het boeken van reis en verblijf. Kijk eens in het overzicht Londen bij Stedentrips.nl. Hier boek je reis (vliegtuig of trein) en verblijf in één keer. Alle hotels in het overzicht zijn persoonlijk geselecteerd, dus je komt altijd goed terecht.

Heb je jouw trip naar Londen gepland? Dan mag de voorpret beginnen: en wel met de leukste, verborgen plekken in deze geweldig mooie stad!

1. Neal’s Yard

Erg bekend, maar gelukkig niet zo heel toeristisch is Neal’s Yard. Je vindt dit pareltje rondom Covent Garden (waar je ook makkelijk kunt komen wanneer je met de trein naar Londen gaat) en zult er echt van genieten. Het kleurrijke plein ligt wat verder weg van de drukte van het theaterdistrict en wordt omringd door hoge gebouwen die je alle rust en privacy geven. De vrolijke kleurtjes van de pakhuizen en de vele cafeetjes en winkeltjes maken het echt een bezoekje waard!

2. De Mews: West-Londen

Mocht je een dagje lekker aan het wandelen gaan zorg dan dat je zeker De Mews in West-Londen even aan doet. Een ontzettend schattig straatje met kleine, kleurrijke huizen. Je vindt De Mews midden in een gebied met tientallen hoge, witte herenhuizen; en dit levert een indrukwekkend contrast op. Dit straatje was vroeger ooit bedoeld voor de bedienden en koetsiers, en bij sommige huizen kun je nog precies zien waar de paarden ooit stonden!

3. De Queen’s Gate Mews

Nu we toch met de Mews bezig zijn, mogen we de Queen’s Gate Mews niet vergeten. Waarom? Nou, omdat de film Love Actually hier gefilmd is! Als je dan toch aan het wandelen bent, kun je er net zo goed een bezoekje aan brengen. Een fijne break van alle toeristische hotspots!

4. Wandelen in Southwark

Een dagje lekker wandelen in Londen geeft je de mogelijkheid om allerlei verborgen schatten te ontdekken: waaronder de kade in Southwark. Loop de Southwark Cathedral trap af, wandel richting het water en bevindt jezelf in no-time in onvergetelijke Victoriaanse stijlen. Zo kom je hier bijvoorbeeld de Golden Hind (replica van een oorlogsschip), de ruïnes van Winchester Palace en het Clink Prison Museum tegen welke stuk voor stuk een bezoekje waard zijn.

5. Highgate Cemetery

Highgate cemeteryMisschien niet de meest populaire plek om te bezoeken: en hierdoor nog interessanter is het Highgate Cemetery. Het is een prachtig kerkhof met indrukwekkende graftombes, mooie natuur en mogelijkheden tot een rondleiding. Je vindt hier onder andere het graf van Karl Marx; en dat is natuurlijk wel een bezoekje waard.

Dit artikel is door samenwerking tot stand gekomen.

Plaats een reactie