Maak een succes van je groepsreis!

Bij het organiseren van een groepsreis komt veel kijken. Je kunt een kant en klare reis boeken en als eendjes achter elkaar de bus in en uit, terwijl alles voor je georganiseerd is. Heel handig, maar niet zo avontuurlijk. Zo bepaal je zelf wel erg weinig. Zelf organiseren is uitdagender en geeft je een scala aan verschillende mogelijkheden. Hoe houd je met iedereen rekening zowel qua wensen als budget? Neem je die ene gekke vriendin ook mee die altijd te veel drinkt? Hoe houd je het voor iedereen leuk en gezellig? Lees verder en vind de tips om van jullie groepsreis een succes te maken.

Voorpret is het halve werk

Inventariseer de wensen van je mede vakantiegangers tijdens een gezellige avond met een hapje en een drankje. Maak een lijst met bestemmingen en kijk waar de meeste mensen naar toe willen. Inventariseer waar jullie vakantie aan moet voldoen. Scheid hoofd en bijzaken. Is bijvoorbeeld een zwembad essentieel maar toegang tot de fitness alleen een voorkeur neem dat dan op in je plan. Bespreek samen welke plaatsen jullie in de omgeving willen bezoeken en of je samen een auto huurt of gebruik maakt van het openbaar vervoer. Bespreek het budget dat je over hebt voor deze reis en hoe de kosten worden verdeeld. vergeet niet om afspraken te maken over verzekeringen en annuleren.

De lijstjes zijn gemaakt, waar gaan jullie verblijven?

Je weet waar je heen wil, de vlucht is al bijna geboekt en de auto gehuurd. Jullie zoeken alleen nog die ideale locatie waar jullie allemaal samen kunnen verblijven. Het liefst voldoet de accommodatie aan al jullie voorkeuren en wensen. Dus wanneer Suus een kater heeft kan zij lekker uitslapen en bij jullie eigen zwembad blijven, terwijl de rest de omgeving verkend. Voor zowel grote als kleine groepen vind is het een aanrader om voor een Belvilla vakantiehuis te gaan. Gebruik het filter om je wensen af te stemmen en vind de accommodatie die perfect past bij jullie wensen en je krijgt een overzicht van vakantiehuizen op de mooiste locaties.

Nederland en Europa

Je vindt geschikte accommodaties in Nederland en heel Europa. Willen jullie niet vliegen denk dan ook eens aan minder voor de hand liggende bestemmingen zoals een mooie accommodatie aan de Oostzee. Pak de kans om de Duitse waddeneilanden te bezoeken. Toch liever met het vliegtuig? De landen rond de middellandse zee zijn bij Belvilla vertegenwoordigd. Of houden jullie meer van sneeuw? Je boekt net zo makkelijk een accommodatie voor de wintersport. Je vindt vakantiehuizen in de stad en de natuur. Zo is er voor ieder wat wils.

Omgaan met verschillende interesses

Verschillende interesses hoeven geen dealbreaker te zijn voor een gezamenlijke vakantie. Bezoek je vriend Ton het liefst alle musea en archeologische opgravingen terwijl Nynke zich afvraagt waarom zij nu voor de zoveelste keer naar een stapel oude stenen staat te kijken. Splits de groep op in subgroepjes en wees niet verbaasd wanneer iemand even een uurtje iets alleen gaat doen. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie elkaar rond een bepaalde tijd weer zien op het terras. Zo haalt iedereen iets uit zijn vakantie terwijl jullie ook dingen samen doen.

Vergeet niet om zelf te genieten!

Besteed een aantal zaken uit aan je vrienden of familie. Je hoeft niet alles zelf te regelen. Vergeet niet om je eigen wensen mee te nemen. Leun zo nu en dan achterover en geniet!

Plaats een reactie