Met de auto op reis? Denk aan de juiste verzekering

Bij een reis denk je niet zo graag aan wat er mis kan gaan. Je droomt weg van een weekendje in Parijs, en niet van een kapotte motor op de heenreis. Of je ziet jezelf al rijden over de bergpassen in de Zwitserse Alpen, zonder te denken aan een botsing in een haarspeldbocht. Toch is het goed om (kort) stil te staan bij wat er onderweg kan gebeuren. Door de goede autoverzekering af te sluiten, ga je nog zorgelozer op reis.

De standaard verzekering

Het is voor iedereen goed om eens in de zoveel tijd te kijken naar de autoverzekering. Heb je nog een goede polis? Of kun je beter een andere autoverzekering afsluiten? Redelijk wat mensen die een nieuwe auto hebben gekocht, laten deze onnodig te lang allrisk (en daarmee duur) verzekerd. Deze verzekering is ideaal voor auto’s met een leeftijd van maximaal 6 jaar. Als de auto wat ouder wordt, kun je beter overstappen.

De beste verzekering voor auto’s met een leeftijd van 6 tot en met 12 jaar is WA + beperkt casco. Hierbij worden schades door externe partijen of verschijnselen nog wel vergoed. Dan kun je denken aan een omgevallen boom op je auto, of schade als gevolg van inbraak. Veroorzaak je zelf schade, dan wordt deze niet gedekt.

Voor oudere auto’s is WA de beste keuze. Hierbij worden alleen schade en letsel aan andere voertuigen en personen gedekt. WA is de juiste verzekering voor voertuigen die 12 jaar of ouder zijn.

Extra verzekering voor op reis

Als je op reis gaat, hoef je geen extra verzekering voor rijden in het buitenland af te sluiten. Gebeurt er onderweg iets, dan gelden dezelfde regels als in Nederland. Toch kan het handig zijn om wat aanvullende polissen te nemen. Een voorbeeld is de Verkeersrechtsbijstandverzekering. Stel dat je een ongeluk krijgt en je komt er niet uit met de andere partij, dan wordt de juridische hulp vergoed.

Kijk ook even goed naar de reisverzekering en wat daar gedekt wordt. Bij een goede reisverzekering wordt schade aan je spullen gedekt. Als dit niet zo is, of je hebt geen reisverzekering, is het slim om voor een aanvullende polis te kijken. Een voorbeeld is de Inzittendenverzekering. Dit gaat namelijk niet alleen op voor de inzittenden, maar ook voor je spullen. En dit kan je nu net een lekker veilig en comfortabel gevoel geven als je op reis gaat.

Plaats een reactie