Met de auto op vakantie naar de mooiste zomerbestemmingen

Wat is er nou beter dan de vrijheid van een vakantie met je eigen auto? Veel Nederlanders gaan elk jaar met de auto op vakantie. Als je de eerste keer met de auto op vakantie gaat kan het nog wel een lastig zijn om te bedenken waar je naartoe gaat, en waar je allemaal op moet letten. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van mooie bestemmingen die goed bereikbaar zijn met de auto.

Goed voorbereid op weg

Als je met de auto op weg gaat is het verstandig om je reis goed voor te bereiden. Het is slim om vooraf een complete check van je auto te doen zodat je de kans verkleint dat je met pech komt te staan. Ook is het goed om te kijken naar de bandenspanning en de afstelling van de vering als je met veel lading gaat rijden. Een goede autoverzekering is ook belangrijk. Mocht er onderweg iets met je auto gebeuren, of mocht deze op vakantie gestolen worden, dan ben je blij dat je goed verzekerd bent. Daarnaast wil je niet te veel betalen, dus is het logisch dat je op zoek gaat naar de goedkoopste autoverzekering.

Met de auto naar Oostenrijk in de zomer

Oostenrijk in de zomerOostenrijk is bij velen vooral bekend vanwege de wintersport. Maar in de zomer is Oostenrijk ook erg mooi. En het allermooiste is nog dat je er in een paar uur bent met de auto. Afhankelijk van de regio waar je woont en verblijft zul je als alles meezit kun je tussen de 7 en 12 uur reistijd verwachten. Oostenrijk is een rustig vakantieland waar je vooral van de natuur kunt genieten.

Naar Frankrijk rijden in de zomervakantie

Autovakantie naar Frankrijk in de zomerVeel Nederlanders gaan met de auto naar Frankrijk. In Frankrijk is alles te vinden wat je maar zoekt tijdens je vakantie. Mooie grote en kleine steden, prachtige natuurgebieden, kleine dorpjes en zelfs enorme pretparken. Daarnaast ligt Frankrijk bijna naast de deur. Als het verkeer bij Antwerpen een beetje mee zit dan ben je in 2 uur en een kwartier vanuit Eindhoven al in het noorden van Frankrijk. Probeer natuurlijk wel zwarte zaterdag te vermeiden als je je zomervakantie in Frankrijk door gaat brengen.

Dicht bij huis: Belgische Ardennen

Belgische ArdennenVoor wie nog dichter bij huis wil blijven, en houdt van rust of juist buitenactiviteiten zijn de Belgische Ardennen ideaal. Je bent er binnen een paar uur en er is van alles te doen. Je kunt er allerlei actieve sporten doen, maar je kunt er ook lekker wandelen of genieten van de natuur. Er zijn volop campings te vinden, maar ook allerlei vakantiehuizen en zelfs oude kastelen waar je kan overnachten.

Een autovakantie kan dus prima, er zijn zeer veel mooie locaties en gebieden te ontdekken op een afstand van een paar uur met de auto. We zullen vast nog een hoop locaties gemist hebben, dus we horen hieronder graag waar jij het liefste heen gaat als je met de auto op vakantie gaat!

Plaats een reactie