Met de hond op vakantie: houd hier rekening mee

Wanneer je op vakantie gaat neem je je hond natuurlijk het liefst mee. Tenminste, als dit mogelijk is. Veel mensen plannen hun vakantie zo, dat dit goed te doen is. Het is ontzettend leuk om je hond mee te nemen, je moet alleen wel met een aantal dingen rekening houden. We geven je graag een aantal tips. Zo weet je precies waar je op moet letten en ga je voorbereid op pad.

Voeding

Sommige honden zijn net als mensen, moeilijke eters. Wanneer je dit weet van je hond is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Het eten in het buitenland is anders, dus het eten van je hond ook. Neem daarom het voer mee dat je in Nederland ook aan je hond geeft, zo weet je zeker dat je goed zit.

Gezondheid van je hond

In Nederland zorg je natuurlijk goed voor je hond, denk van tevoren aan de ontworming hond. Ook zijn een aantal dingen als voorbereiding belangrijk. Denk aan dingen zoals vlooienmiddel hond, die je mee kunt nemen op vakantie. Zorg ook dat je een goede verzekering hebt voor je huisdier. Door het andere eten, warmte of bacteriën is de kans groter dat je hond ziek wordt. Je wilt dan wel terecht kunnen bij een dierenarts in het buitenland zonder dat je zelf voor de kosten op hoeft te draaien.

Uitlaten

Tijdens je vakantie, zul je je hond regelmatig uit moeten laten. Probeer je vakantie zo te plannen dat dit goed mogelijk is. Kies voor een vakantie met veel buitenactiviteiten zodat je hond gewoon mee kan en genoeg beweging heeft. Je kunt niet met je hond op vakantie als je zelf de hele dag op het strand wilt liggen en je de hond achterlaat. Ook tijdens de reis zul je vaker moeten stoppen om je hond even wat rust en beweging te geven.

Wat moet je meenemen?

Wanneer je op vakantie gaat, moet je een aantal dingen meenemen als je hond ook tot het gezelschap behoort. Denk altijd aan het paspoort van je hond, gewoon voor de zekerheid. Verder is een extra lange riem handig zodat je hond de ruimte heeft om te bewegen. Denk ook aan een plekje waar hij kan liggen. Het liefst dezelfde hondenmand of kussen als thuis, als dit niet mogelijk is zijn er speciale kussens of benches die makkelijk mee te nemen zijn.

Plaats een reactie