Met de motor naar Schotland, houdt hier rekening mee

Als jij een echte motorfanaat bent dan kun je er zelfs voor kiezen om met jouw motor op reis te gaan. Als je tevens van de natuur houdt, dan is Schotland eigenlijk het ideale land voor jou. Dit Britse land kent veel groene en uitgestrekte vlakten, terwijl het ook heerlijk rustig is. Bovendien heeft het voldoende prachtige motorroutes, dus Schotland is zeker een aanrader voor een motorvakantie. 

Als je op vakantie gaat met je motor dan zou je een doorlopende reisverzekering af kunnen sluiten. Hiermee ben je het heel jaar door verzekert voor schade of diefstal, wat natuurlijk kan gebeuren tijdens een reis. Natuurlijk heb je al een motorverzekering afgesloten, maar hiermee zijn jouw andere bezittingen nog niet verzekerd op reis door Schotland. Dit is niet de enige praktische tip waar je rekening mee moet houden als je een reis naar het Britse land aan het plannen bent.

Je moet bijvoorbeeld ook zeker niet vergeten dat je in Schotland aan de linkerkant van de weg moet rijden. Waarschijnlijk wijst zich dit vanzelf wel, maar alsnog is het iets om rekening mee te houden. Vergeet bovendien niet dat de afstanden aangegeven worden in miles in plaats van kilometers. Ter vergelijking, 1 mile is circa 1,6 kilometer. Daarnaast kennen ze in Schotland geen regel als voorrang van rechts of links. In plaats daarvan heb je meestal voorrang als je op de hoofdweg rijdt.

Naast de afstanden wordt in Schotland ook anders aangegeven hoe snel je mag rijden. In principe mag je binnen de bebouwde kom 30 miles per hour rijden. Dit is omgerekend 48 kilometer per uur. Als je buiten de bebouwde kom rijdt dan is de standaard snelheid 60 mph, oftewel 96 kilometer per uur. Op de snelwegen ligt de limiet over het algemeen op 70 miles per hour, wat 112 kilometer per uur is. Het kan natuurlijk anders zijn, maar dit wordt dan wel aangegeven. Nu we het toch over snelwegen hebben, op de Schotse snelwegen zul je ook tractors, fietsers, et cetera tegenkomen. In Nederland is dit niet normaal, maar in Schotland dus wel. Zelfs loslopend veel kun je tegenkomen op de Schotse wegen.

Plaats een reactie