Met een gerust hart een lange tijd op vakantie

Een lange vakantie doet eigenlijk iedereen wel goed. Een paar weken ben je weg van je vertrouwde plekje en verken je een nieuw gebied of nieuw land. Toch komt er soms wat extra spanning en stress kijken wanneer je lang op vakantie bent. Met deze tips kun je toch gerust een lange tijd wegblijven!

1: Een huisdieren oppas

Heb je één of meerdere huisdieren die je niet meeneemt? Dan is het belangrijk dat er iemand is die voor hem of haar kan zorgen. Regel iemand die om de paar dagen of zelfs elke dag (afhankelijk van het dier) langs komt om het dier even wat liefde, aandacht en verzorging te geven.

2: Iemand die af en toe het huis checkt

Je huis staat toch voor een relatief lange tijd leeg. Het is een kans voor inbrekers om toe te slaan wanneer ze dit doorhebben. Zo ver zal het waarschijnlijk niet komen, maar het is toch fijn om dit te proberen te voorkomen. Laat af en toe iemand de post naar binnen halen, de gordijnen zo nu en dan open en dicht doen, etc. Ook kan diegene bijvoorbeeld de planten water geven of af en toe een beetje afstoffen.

3: Zet alles helemaal uit

Je wil geen hoge energierekening betalen voor iets wat je helemaal niet gebruikt hebt, toch? Zet alles daarom helemaal uit. Trek stekkers uit de muur, zet koelkast en automatische apparaten uit en haal bijvoorbeeld ook het wifi uit de muur. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier je zit, je kan zo toch geld kwijt zijn voor dingen die je niet gebruikt. Nog meer besparen? Vergelijk energie leveranciers online en kijk zo waar je het goedkoopst uit bent.

4: Een laatste check

Loop voordat je vertrekt nog een laatste keer door het huis. Vergeet je echt niks? Staat alles uit? Is elke deur en elk raam op slot? Liggen er instructies klaar voor de mensen die op het huis gaan passen? Heb je de (koel)kast leeggemaakt, zodat er straks geen bedorven voedsel op je ligt te wachten bij terugkomst? Heb je echt alles ingepakt wat je in moet pakken? Is de vuilnisbak leeggehaald en de kattenbak schoongemaakt? Je zult altijd zien dat je bij dit laatste rondje iets tegenkomt wat je toch was vergeten. Door het extra te checken, weet je zeker dat er niks is wat je nog vergeet.

Plaats een reactie