Met familie op reis naar een ander land? 3 leuke ideeën om te doen

Op zoek naar een buitenlandse vakantiebestemming met leuke activiteiten voor jong en oud? Zowel binnen Europa als daarbuiten zijn er genoeg leuke vakantiebestemmingen die zeer geschikt zijn voor een avontuurlijke familievakantie. Inspiratie nodig? Check onderstaande leuke ideeën voor een familiereis in een ander land!

1. Ontmoet de Kerstman in Fins Lapland

Op zoek naar een afwisselend vakantieland waar je met de hele familie veel leuke dingen kunt doen? Zet Finland dan maar bovenaan je lijstje! Zowel in de zomer als in de winter is dit namelijk een topbestemming voor jong en oud. Niet gek dat steeds meer gezinnen dit veelzijdige land weten te vinden. Zo kun je een bezoek aan de mooie hoofdstad Helsinki prima combineren met een leuke dag voor de kids in pretpark Linnanmäki. Bovendien vind je in Finland heel veel prachtige meren. Het land is in de zomer dus ideaal voor families die van watersport houden. Ga je in de winter naar Finland? Bezoek dan zeker ook de ultieme winterbestemming Fins Lapland. In dit prachtige gebied kun je met de hele familie genieten van de prachtige natuur en de Finse sauna’s. Natuurlijk rijd je niet zomaar naar die sauna toe, maar pak je met de hele familie de hondenslee of de sneeuwmobiel. De allerkleinsten kunnen in dit deel van Finland bovendien de ‘echte’ kerstman ontmoeten! Hoe leuk is dat?

2. Ga met het gezin op safari!

Met het gezin op safariIs jouw familie dol op de natuur en wel in voor een reis buiten Europa? Ga dan op safari in Zuid Afrika! Dit Afrikaanse land is echt bij uitstek geschikt voor familiereizen. Het land is goed toegankelijk, relatief veilig en voorzien van vele kindvriendelijke accommodaties. Of je nu met kleine kinderen, tieners of je grootouders op pad gaat; dit land kan dus iedere natuurliefhebber bekoren. Doordat er verschillende manieren zijn waarop je de vele wildparken in het land kunt bezoeken, zit er altijd een geschikte optie voor jouw familie tussen. Zo kun je in veel parken zelf rondrijden, maar ook gebruik maken van het vervoer van een gids. Bovendien kent dit land mogelijkheden om per voet, per jeep of zelfs per boot op safari te gaan. Hoe mooi is het om de hele familie de big five te kunnen spotten? Dit wordt ongetwijfeld een mooi en leerzaam avontuur om nooit te vergeten!

3. Ga de bergen in!

Natuurlijk zijn er ook genoeg vakantiebestemmingen voor sportieve families die graag met de auto op vakantie gaan. Boek bijvoorbeeld een autovakantie naar Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Dankzij de gebergtes kun je in deze landen veel sportieve activiteiten ondernemen met het hele gezin. Ga bijvoorbeeld raften, abseilen of kanoën in Frankrijk of ga wandelen in het Oostenrijkse Stubaital. Het is daar adembenemend mooi en heel gezinsvriendelijk. In de meeste gebieden vind je namelijk fiets- en wandelroutes van elke moeilijkheidsgraad, waardoor de activiteiten voor elke gezinssamenstelling geschikt zijn.

Plaats een reactie