Moederdag tips: wat is het perfecte moederdagcadeau?

Wederom staat er weer een commerciële thematische dag voor de deur. Dit jaar valt Moederdag op zondag 13 mei. En ook dit keer zal menig moeder teleurgesteld opkijken als haar kinderen niet aan haar hebben gedacht. Ik had vroeger – en tegenwoordig nog steeds – een beetje een probleem met Moederdag. Ik wilde er zelf helemaal niet aan meedoen, maar wist dat ik enkele dagen aan pruillippende en boze snuitjes zou moeten overleven als ik niet met een klein presentje of een ontbijtje op bed aankwam. Zoals bij veel mensen, gaat het ook bij mijn moeder vooral om het gebaar.

Niet meer knutselen voor Moederdag

Maar naar mate je ouder wordt en je niet meer bij je moeder in huis woont, wordt een jaarlijkse Moederdag steeds draaglijker. De commercie herinnert je er ieder jaar opnieuw weer aan en dan word je al snel gekweld door de grote vraag: wat geef ik mijn moeder cadeau voor Moederdag? Als je ouder bent dan twintig kan je niet zonder schaamrood op de kaken met een zelfgeknutselde broche aankomen. Maar de eeuwenoude parfum die mijn vader altijd cadeau doet op verjaardagen kan toch ook echt niet.

Weekendje weg voor Moederdag

En toen dacht ik: een reisje of een weekendje weg is toch eigenlijk wel hét perfecte geschenk voor Moederdag. Want niet alleen heb je een leuk cadeau, je hebt ook voor jezelf het perfecte excuus er eens even tussenuit te gaan. Samen met je moeder (en/ of rest van de familie erbij) een weekendje in een huisje of in een hotelletje in een verrassende Nederlandse provincie doet al heel wat voor een mens. Je kan hier natuurlijk zo creatief in zijn als je zelf wilt. Sommige moeders zullen perfect zijn voor een stedentrip, andere zitten liever in Center Parcs of een andersoortige huisje in de buurt.

Of heb je nog andere slimme geschenktips voor Moederdag?

Wat geef ik mijn moeder voor Moederdag?

Ik merk het meestal pas als ik overvallen word door een reclame of een folder van een drogisterij waarin met felgekleurde en zoetsappige teksten aandacht wordt besteed aan Moederdag. Dit jaar valt deze familieverplichting op zondag 13 mei en zelfs de meest onattente kinderen voelen zich tóch vaak verplicht met een klein geschenkje bij moeder thuis te verschijnen. Maar waar kan je nu mee aankomen na jaren met geknutselde cadeautjes, ontspannende doucheproducten en lieve decoratiespullen?

Het gaat om het idee

Het klinkt vaak als een cliché, maar uiteindelijk gaat het met ieder cadeau om het idee achter het geschenk. Niets is zo leuk als iets te krijgen waarvan het zo duidelijk is dat de schenker jou echt goed kent en goed over je cadeau heeft nagedacht. Dan maakt grootte, luxe en de besteedde kosten helemaal niets meer uit. Dus hou dat in het achterhoofd als je voor je moeder gaat shoppen. Waar heeft ze het pas nog over gehad? Waar houdt ze van, maar zou ze nooit voor zichzelf kopen omdat ze het te duur/ te overdreven/ te luxe vindt? Dat zijn de perfecte presenten bij uitstek.

Reizen als Moederdag cadeau

Misschien is een reis wel aan de prijzige kant als je een hele week weg naar zon cadeau wilt doen, maar je kan ook kiezen voor een variatie op het reisgevoel die wat fijner is voor de portemonnee. Een dagje er op uit in eigen land naar een leuke stad met een lekker middagje borrelen of eten is al snel een heel bijzonder geschenk, vooral omdat je er zelf samen met je moeder van kan genieten. Kies een stad die je moeder leuk vindt en waar ze al een tijd niet is geweest. Houdt je moeder niet van steden? Een nabijgelegen dorp ontdekken kan net zo leuk zijn!

Een dagje of middagje ontspannen en relaxen in een saunalandschap is een cadeau waar je iedere moeder blij mee kan maken. Even heerlijk weg uit het drukke leven jezelf laten verwennen. Ga samen met je moeder of geef haar een cadeaubon om zelf te gaan. En wil je haar echt verwennen, kies dan voor een massagearrangement. Nederland beschikt over een ruime collectie aan fijne sauna’s en saunacomplexen: er is er altijd wel eentje in de buurt te vinden!

Plaats een reactie