Mondkapjes, hoe zit in het de populaire vakantielanden?

Het dragen van stoffen mondkapjes wordt op steeds meer locaties verplicht; zowel in Nederland als in het buitenland. Ga je dus op vakantie? Dan is de kans groot dat je een mondkapje op moet.. Maar in welke vakantielanden is het eigenlijk verplicht, en op welke locaties mag je zonder mondkapje komen? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

1. België

Sinds 11 juli is het in België verplicht om in overdekte ruimtes waar veel mensen bij elkaar komen mondkapjes te dragen. Denk dus bijvoorbeeld aan concert- en theaterzalen, winkelcentra en conferentiezalen.

2. Spanje

Ook in Spanje moeten mondkapjes gedragen worden: o.a. In het openbaar vervoer wanneer er geen 2 meter afstand gehouden kan worden. Het dragen van een mondkapje is verplicht in populaire vakantiebestemmingen als Mallorca, Ibiza en Catalonie. Op standen en aan zwembaden hoef je daarentegen geen mondkapje te dragen.

3. Frankrijk

Ook in Frankrijk is het dragen van mondkapjes verplicht in gebouwen waar veel mensen bij elkaar komen, cafés, winkels, ziekenhuizen, bibliotheken en verzorgingshuizen. Ook in het openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht.

4. Italië

In italië is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en in gesloten ruimtes, maar verder wordt het dragen ervan vooral aangeraden door de regering. In regio’s als Lombardije is het dragen van een mondkapje overal verplicht.

5. Duitsland

In Duitsland zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, in restaurants, bij tankstations en in winkels. Let wel op: de regels kunnen per deelstaat verschillen.

6. Het Verenigd Koninkrijk

Mondkapjes zijn in Engeland verplicht in winkels en supermarkten. Op andere locaties wordt het dragen vooral aangeraden.

7. Oostenrijk

In Oostenrijk zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, gezondheidsfaciliteiten en bij de kapper. Daarentegen hoeven ze op scholen en in de horeca niet langer gedragen te worden.

8. Griekenland

In Griekenland zijn mondkapjes in het openbaar vervoer, winkels en openbare binnenruimtes verplicht. Buiten hoef je daarentegen geen mondkapje te dragen en ook op het strand mag je gewoon zonder mondkapje van de zon genieten.

9. Zwitserland

Ook in Zwitserland hoef je buiten geen mondkapje te dragen, maar in het openbaar vervoer wel. Ook mensen in contact beroepen moeten verplicht een mondkapje dragen. Hoewel een mondkapje niet overal verplicht is, wordt het wel aangeraden op locaties waar het lastig is om twee meter afstand te houden.

10. Nederland

En hoe zit het dan in Nederland? In Nederland is het dragen van een mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Wil je dus in vakantie op eigen land, dan kun je gewoon zonder mondkapje van een hapje en een drankje op het terras (of het strand natuurlijk) genieten!

Plaats een reactie