Mooiste routes voor het hiken in Frankrijk

Als je gaat hiken in Frankrijk zijn er ontzettend veel routes en landschappen die je kunt ontdekken. In dit artikel bespreken we de beste plekken om te hiken in Frankrijk. Van berggebieden tot aan wijngaarden. Of wat dacht je van rotsen aan de kust. Na het lezen van dit artikel weet je precies welke plekken je niet mag missen tijdens je tocht door Frankrijk. Vervolgens kun je bij Bookatrekking.com je reis plannen en boeken, bijvoorbeeld de GR20 Corsica.

Cantal

Cantal is een groen en dun bevolkte streek in het zuiden van Frankrijk. Tijdens de wandelingen door Cantal zul je soms het idee hebben dat je je in een compleet ander land bevindt. Het landschap hier heeft wel iets weg van bijvoorbeeld IJsland of Nieuw-Zeeland. Je zult hier lopen over uitgestorven vulkanen en unieke landschappen.

Het hoogste topje hiervan is de Puy Mary. Deze kun je beklimmen vanaf de Pas de Peyrol. Deze route is vaak wel erg druk. Wanneer je dus een rustige wandeling wilt maken kun je beter voor een van de andere routes kiezen. Waar de Puy Mary door veel toeristen al wordt ontdekt, wordt de rest van het gebied vaak nog genegeerd. Je kunt bijvoorbeeld lopen in de Vallee de la Jordanne zonder dat je hier iemand tijdens het wandelen tegenkomt.

Alpilles

Wanneer je door de Alpilles gaat loop je in de voetsporen van beschavingen van meer dan tweeduizend jaar oud. De Romeinen bouwden hier de stad Glanum en enkele aquaducten. Tegenwoordig staat deze streek vooral bekend om de wijnen en olijfolie die hier vandaan komen. Het landschap van de Alpilles is droog, ruig en rotsachtig. Ook zul je hier indrukwekkende uitzichten hebben over het landschap van de provincie. Je kunt hier mooie rondwandelingen maken. Je zult soms echt het gevoel hebben dat je midden in een schilderij bent beland.

Finistère

Finistère betekent het einde van de wereld. Dit is precies het gevoel wat je krijgt wanneer je over een van de vele wandelpaden loopt. Misschien is het wel het beste om te gaan hiken langs de kust. Hier ligt namelijk het zogenaamde douanierspad. Deze paden werden tot het begin van de vorige eeuw nog gebruikt door de douane om smokkelaars tegen te gaan.

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan wandelen op de kapen van het eiland Crozon. Hier heb je een geweldig uitzicht over de rotskust. Je zult gegarandeerd onder de indruk raken wanneer je hier wandelt. Helemaal wanneer je bedenkt dat hier zelfs in de prehistorie al mensen rondliepen. Er zijn hier nog steeds sporen te vinden van deze prehistorische beschavingen zoals hunebedden en menhirs.

Goed voorbereiden op het hiken

Wanneer je gaat hiken in Frankrijk is het van belang dat je van tevoren alles goed voorbereidt. Er kan namelijk veel mis gaan tijdens het hiken en hoe beter je voorbereiding, hoe minder groot de kans is dat je trektocht in het water valt.

Indien er voor vertrek iets mis gaat en bijvoorbeeld je vlucht van TUI vertraagd of niet meer kunt halen dan kun je Aviclaim.nl inschakelen. Zij zullen je helpen met het terugvragen van het geld van je vliegticket. Zo kun je vervolgens zelf een nieuwe reis inplannen en boeken.

Plaats een reactie