Nationale parken in Portugal

Als je aan Portugal denkt, zal misschien niet direct de mooie natuur door je hoofd schieten. Echter heeft dit Mediterrane land echt een paar pareltjes van natuurparken. Hieronder een kort overzicht van de mooiste drie.

Parque Nacional Da Peneda-Gerês

Brug in Nationaal Park Peneda-GerêsDit nationale natuurpark ligt in het Noorden van Portugal, tegen de grens van Spanje aan. Het is een immens gebied van ongeveer 100.000 hectare. Dit is echter wel met de omliggende Spaanse natuurparken meegeteld. Het gebied wordt vooral gevormd door de bergketens die in veelvloed aanwezig zijn. Dit zorgt voor een sterk afwisselend landschap, variërend van diepe dalen en rotsformaties, tot dichtbegroeide eikenbossen. Opvallend is dat er nog invloeden van oude volksstammen te vinden zijn in dit nationale park. Hierbij kan je onder andere denken aan basale huisjes, gemaakt van de stenen die daar te vinden zijn. In het park zijn er meerdere wandelingen te maken die je naar de mooiste plekjes in het park leiden.

Parque National Da Serra Da Estrela

Nationaal Park Serra da EstrelaIn dit park, dat is gevormd door de ijstijd die diepe dalen heeft gesleten, kun je vooral heerlijk wandelen. Het grootste natuurpark van Portugal, ongeveer 100.000 hectare, is zo gevarieerd, dat er verschillende klimaatzones te vinden zijn. In de dalen vind je een Mediterraan klimaat terug, terwijl er op de bergtoppen juist een Oceanisch klimaat heerst. Als je hier een wandeling gaat maken, moet je rekenen op het feit dat je veel wild tegen kan komen. De mens leeft hier in harmonie naast zwijnen, wilde katten en vossen. Daarnaast is er een uitgebreide populatie van vogels. Wederom zijn hier verschillende wandelroutes te vinden, die je het natuurschoon van Portugal laten ervaren.

Parque National Do Vale Do Guadiana

Planten in Nationaal park Vale Do GuadianaIn het zuiden van Portugal vind je het nationale park genaamd Vale do Guadiana, ofwel de Vallei van Guadiana. Dit nationale park vormt zich rond een vallei waardoor de rivier Guadiana stroomt. Tevens behelst dit park de grootste waterval van het zuiden van Europa, echt een aanrader om te bezoeken dus. Doordat het park zuidelijk gelegen is, vind je hier vooral een mediterraan klimaat, wat vooral in de zomer erg prettig is. Als je het te warm vind worden onder de zon, kun je nog altijd een heerlijke duik nemen in de rivier.

Plaats een reactie