Neem een goede reisgids mee

Als je op vakantie gaat is een reisgids eigenlijk onmisbaar. Zonder reisgids mis je vaak een hoop bezienswaardigheden, of mis je nét dat ene leuke straatje omdat je een verkeerde afslag hebt genomen. Zeker als je maar een korte tijd naar een locatie met veel bezienswaardigheden gaat is een goede en compacte reisgids een aanrader! Daarnaast bieden sommige reisgidsen ook informatie over “niet toeristische” locaties die je als toerist anders bijna niet kunt vinden. Lees hieronder onze aankooptips voor reisgidsen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een reisgids?

Elke reisgids is anders en heeft zijn plus- en minpunten. Waar wij zelf op letten bij het aanschaffen van een reisgids zijn de volgende punten:

  • ReisgidsenUitstraling
  • Hoeveelheid informatie/soort informatie
  • Leesbaarheid
  • Draagbaarheid

Hieronder zullen we deze punten verder toelichten.

Uitstraling van een reisgids

De uitstraling van een reisgids is wellicht een van de minst belangrijke dingen, maar toch letten we er op. Is het een beetje speels vormgegeven, of juist strak en zakelijk? Dit zijn dingen waar we op letten bij de aanschaf van een goede reisgids. Ga je een aantal maanden op vakantie naar Amerika, dan wil je wellicht een zakelijke reisgids aanschaffen zodat je je goed kan inleven. Ga je een lang weekend op stedentrip, dan is een speelsere reisgids wellicht meer wat je zoekt. Ook de kleuren en grootte van het boekje spelen hierbij een rol. Want meestal verdwijnt een dergelijk boekje daarna op de plank tussen de andere reisgidsen.

Informatie in de reisgids

Sommige reisgidsen bevatten vooral informatie over hotels en restaurants, terwijl anderen voornamelijk bezienswaardigheden beschrijven. Voor elke gelegenheid is er wel een gids te vinden. Vaak is het belangrijk dat er relevante informatie in de gids staat. Koop dus geen super dikke gids met veel informatie die je toch niet nodig hebt. Wij vinden het persoonlijk ook belangrijk dat er informatie in staat over minder toeristische locaties, deze zijn vaak namelijk mooier en minder druk dan de meest toeristische locaties. Hierdoor kan je beter genieten van het moment zonder dat je in de verdrukking komt.

Leesbaarheid van een reisgids

Doordat een gids veel informatie moet bevatten zijn de letters vaak wat kleiner gemaakt. Op zich is dit niet zo’n ramp, ware het niet dat sommige gidsen dit wel erg overdrijven. Zelfs mensen met goede ogen hebben dan een loep nodig om de teksten goed te kunnen lezen. Zo’n gids zou voor thuis nog wel gaan, maar als je ergens staat en snel wil opzoeken waar je moet zijn, dan is een beetje leesbare tekst wel handig!

Draagbaarheid van de reisgids

Gebruik je de reisgids als naslagwerk ter voorbereiding van je reis dan is dit niet zo’n belangrijk punt. Maar neem je de gids mee op vakantie dan wil je wel een gids op klein formaat. Een hele dag een dik boek meeslepen is natuurlijk niet te doen. Gelukkig zijn de meeste reisgidsen tegenwoordig aardig klein van formaat en dus ook goed mee te nemen. Sommige reisgidsen hebben zelfs een kaartje van de omgeving op creditcard formaat, dat dus ook nog eens makkelijk in je portemonnee past.

Onze favoriet

Time to momo reisgids parijsDe reisgidsen van Time to momo (voorheen 100% reisgiden) zijn onze favoriet. Deze kleine en compacte gidsen zijn makkelijk mee te nemen en bevatten ook altijd een klein opvouwbaar plattegrondje. Ze zijn geschreven in samenwerking met mensen die al een tijdje in de betreffende stad wonen. Hierdoor kom je op plekken waar je als toerist niet snel zult komen. Dit terwijl de belangrijkste hot-spots niet overgeslagen worden. Er bevinden zich vaak een aantal wandelingen in de gidsen, waarmee je langs alle hotspots komt. Er leuke en kleine gidsen waarmee je een perfecte vakantie kan beleven.

Digitale reisgidsen

Ook hebben ze van de meeste steden een leuke Time to momo app. Op deze manier hoef je niet altijd een boekje mee te nemen, maar kan je alles op je mobiel opzoeken. Time to momo maakt perfecte reisgidsen voor een stedentrip of stadswandeling. Maar ga je wat verder op vakantie of een flinke rondreis maken? Kijk dan ook zeker even bij de digitale reisgidsen van The Media Bay. Deze zijn wat breder georiënteerd dan alleen stedentrips en alleen maar in een digitale variant verkrijgbaar. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel over de verschillen tussen een digitale en een papieren reisgids.

Plaats een reactie