, ,

Neem een goede reisgids mee

Als je op vakantie gaat is een reisgids eigenlijk onmisbaar. Zonder reisgids mis je vaak een hoop bezienswaardigheden, of mis je nét dat ene leuke straatje omdat je een verkeerde afslag hebt genomen. Zeker als je maar een korte tijd naar een locatie met veel bezienswaardigheden gaat is een goede en compacte reisgids een aanrader! Lees hieronder mee over aankooptips voor reisgidsen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een reisgids?

Elke reisgids is anders en heeft zijn plus- en min-punten. Waar wij zelf op letten bij het aanschaffen van een reisgids zijn de volgende punten:

  • Uitstraling
  • Hoeveelheid informatie/soort informatie
  • Leesbaarheid
  • Draagbaarheid

Hieronder zullen we deze punten verder toelichten:

Uitstraling van een reisgids

De uitstraling van een reisgids is wellicht een van de minst belangrijke dingen, maar toch letten we er op. Is het een beetje speels vormgegeven, of juist strak en zakelijk? Dit zijn dingen waar we op letten bij de aanschaf van een goede reisgids. Ga je een aantal maanden op vakantie naar Amerika, dan wil je wellicht een zakelijke reisgids aanschaffen zodat je je goed kan inleven. Ga je een lang weekend op stedentrip, dan is een speelsere reisgids wellicht meer wat je zoekt.Informatie in de reisgids

Sommige reisgidsen bevatten vooral informatie over hotels en restaurants, terwijl anderen voornamelijk bezienswaardigheden beschrijven. Voor elke gelegenheid is er wel een gids te vinden. Vaak is het belangrijk dat er relevante informatie in de gids staat. Koop dus geen super dikke gids met veel informatie die je toch niet nodig hebt.

Leesbaarheid

Doordat een gids veel informatie moet bevatten zijn de letters vaak wat kleiner gemaakt. Op zich is dit niet zo’n ramp, ware het niet dat sommige gidsen dit wel erg overdrijven. Zelfs mensen met goede ogen hebben vaak een loep nodig om de teksten goed te kunnen lezen. Zo’n gids zou voor thuis nog wel gaan, maar als je ergens staat en snel wil opzoeken waar je moet zijn, dan is een beetje leesbare tekst wel handig!Draagbaarheid

Gebruik je de reisgids als naslagwerk ter voorbereiding van je reis dan is dit niet zo’n punt. Maar neem je de gids mee op vakantie dan wil je wel een gids op formaat. Een hele dag een dik boek meeslepen is ook niet te doen. Gelukkig zijn de meeste reisgidsen tegenwoordig aardig klein van formaat.

Onze favoriet

Time to momo reisgids parijsDe reisgidsen van Time to momo (voorheen 100% ) zijn onze favoriet. Deze kleine en compacte gidsen zijn makkelijk mee te nemen en bevatten ook altijd een klein opvouwbaar plattegrondje. Ze zijn geschreven in samenwerking met mensen die al een tijdje in de betreffende stad wonen. Hierdoor kom je op plekken waar je als toerist niet snel zult komen. Dit terwijl de belangrijkste hot-spots niet overgeslagen worden. Er bevinden zich vaak een aantal wandelingen in de gidsen, waarmee je langs alle hotspots komt. Er leuke en kleine gidsen waarmee je een perfecte vakantie kan beleven. Ook hebben ze van de meeste steden een leuke Time to momo app. Op deze manier hoef je niet altijd een boekje mee te nemen, maar kan je alles op je mobiel opzoeken. De routes die in de boekjes en apps staan zijn ook los als PDF te koop op de site van Time to momo.

Over de schrijver: Nick

Nick

Nick is de eigenaar van deze site, daarnaast een fanatiek schrijver. Fotograferen en websites bouwen zijn hobby's van hem. Daarnaast is hij dol op lekker eten en buitenlandse plekjes bezoeken. Het liefste niet té toeristisch en een mooie omgeving om de mooiste foto's van te maken.