New York: the city that never sleeps

Een reis naar New York (The Big Apple) is een droom van veel mensen. Sowieso is Amerika zelf er ook eentje die hoog op ieders bucketlist staat. New York, the city that never sleeps, is gevuld met een overvloed aan cultuur, architectuur en unieke ervaringen. We vertellen u graag meer over een aantal mustsees.

Iconische bezienswaardigheden

New York staat bekend om zijn iconische bezienswaardigheden, zoals het Vrijheidsbeeld, Times Square en het Empire State Building. Ook een bezoek aan 911 Ground Zero is een indrukwekkend uitje.

Toen de vliegtuigen op 11 september de Twin Towers raakten, keek de wereld toe terwijl een van de meest herkenbare symbolen van macht en vrijheid instortte. Van de geur van vuur tot het geluid van sirenes, New Yorkers waren van dichtbij getuige van de gebeurtenissen van die dag.

Loop rond en verken Ground Zero terwijl u verhalen uit de eerste hand hoort van gidsen die zich 9/11 nog goed herinneren. Leer meer over het nieuwe World Trade Center en het 9/11 Memorial en Museum. Neem een moment om de levens die verloren zijn gegaan te eren en de veerkracht van New York City te zien en te vieren.

Boek nu uw tickets naar New York om alles zelf te kunnen ervaren!

Central Park

Het Central Park in New York is een wereldberoemd openbaar park dat vanaf 1858 is gecreëerd om te voorzien in de recreatieve behoeften van de snelgroeiende stad. Het oorspronkelijke doel was om stadsbewoners een ervaring van het platteland te bieden, een plek om te ontsnappen aan de stress van het stadsleven en in contact te komen met de natuur en mede-New Yorkers. Ruim 150 jaar later vervult het park nog steeds deze essentiële functie en verwelkomt het alle bezoekers, terwijl het ook ruimte biedt aan nieuwe vormen van recreatieve activiteiten. Met 42 miljoen bezoeken per jaar is Central Park een van de meest bezochte stadsparken in het land en een van de populairste bestemmingen in New York City. In het park werden o.a. ook scenes opgenomen uit de volgende films: Maid in Manhattan, 27 Dresses, Big Daddy, Elf, Enchanted, Kramer vs. Kramer, Breakfast at Tiffany’s, The Muppets Take Manhattan en Hair.

Times Square

Op dit wereldberoemde plein moet u natuurlijk zijn geweest tijdens een trip naar New York!cDe oorsprong van deze plek stond bekend als Long Acre Square, maar het werd hernoemd naar Times Square nadat het in 1904 op de kruising van 42nd Street, de kantoren van de New York Times, werd gevestigd. In 1913 verhuisden de kantoren van de krant naar 229 43rd Street en het gebouw kreeg in 1961 de naam 1 Times Square.

Aan het begin van de 20e eeuw werd Times Square een van de belangrijkste plekken in New York City, met de bouw van theaters, restaurants en luxe hotels van topklasse. Het gebied veranderde in de jaren 30, waar het een gevaarlijke plek werd met prostitutie, criminaliteit en drugs, wat meer dan een halve eeuw duurde.

In de jaren 80 begonnen burgemeesters Ed Koch en David Dinkins met een herontwikkelingsproject voor Midtown Manhattan, inclusief Times Square. In de jaren 90 pakte burgemeester Rudolph Giuliani het project aan om het gebied op te schonen met de sluiting van pornografische theaters, seksshops en de aankoop van de negen historische theaters aan 42nd Street door de staat New York. Times Square bevindt zich tussen 7th Avenue en Broadway, en 42nd en 47th streets. Het is momenteel het hart van de stad in het algemeen en van het theaterdistrict van New York in het bijzonder.

Het hele gebied wordt dag en nacht verlicht door grote lichtreclames en enorme televisieschermen, wat het wereldberoemd heeft gemaakt, evenals de afdaling van de kristallen bol op 31 december vanaf de top van 1 Times Square om het nieuwe jaar aan te kondigen. Tot twee miljoen mensen kwamen naar Times Square om het jaar 2000 in te luiden met de neerwaartse beweging van Waterford’s Millennial Crystal Ball, een enorme Swarovski-kristallen bol die speciaal voor dit evenement was gemaakt.

Het noordelijke gedeelte van het plein, tussen 46th en 47th Streets, staat bekend als Duffy Square ter ere van Father Francis P. Duffy, aalmoezenier van het New York Regiment of Infantry tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op Duffy Square is de TKTS Box Office gevestigd, waar halfprijstickets voor Broadway-shows op dezelfde dag verkrijgbaar zijn. De ticketkantoren, gerenoveerd in 2008, zijn op hun dak voorzien van brede trappen in de vorm van een trap, waar bezoekers kunnen zitten of van een panoramisch uitzicht kunnen genieten.

Plaats een reactie