Nooit meer ziek op reis, drie essentials!

Zul je altijd zien; Eindelijk is die lang verwachte vakantie aangebroken, word je op de eerste dag ziek! Een schrale troost, je bent niet de enige. Inmiddels heeft onderzoek aangetoond dat veel mensen tijdens hun vakantie ziek worden. Hoe dit komt? Door het eindelijk nemen van een welverdiende break krijgen opgehoopte kwaaltjes en klachten alle tijd en ruimte om hun kans te grijpen.

Tel daar lange en vermoeiende reizen, nieuw eten en een ander klimaat bij op. Een perfect cocktail om niet fit je vakantie te beginnen. Ook hierbij geldt; Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het goed om vooraf goed te kijken wat jij kunt doen om fit op reis te gaan. Hierbij drie verrassende tips!

1. Take it easy

Vakantiedagen hebben de meesten van ons helaas niet eindeloos, deze zo optimaal gebruiken is dan ook heel verleidelijk. Meteen de eerste dag vertrekken wanneer je verlof hebt, lijkt dan ook een logische keuze. Vergis je hier niet in. Vaak ben je dan extra vermoeid en ga je niet uitgerust en goed voorbereid op reis.

Neem daarom écht een extra dag of twee vrij voordat je vertrekt. Zo kun je niet alleen je koffer efficiënt inpakken maar ook rustig overschakelen naar de vakantiemodus. Du slaat je stress thuis en ga uitgerust op pad.

2. Doe je huiswerk

Op vakantie in een hotelOf je nu naar Zuid-Frankrijk of Thailand gaat, ieder land heeft zijn eigen voor- én  nadelen. Verdiep je vooraf in deze risico’s en bereid je hierop voor. Of dit nu extra Loperamide is omdat de kans op een buikinfectie groter is, of het halen van de juiste inentingen. Het goed voorbereid op reis gaan kan een hoop leed schelen.

Daarnaast is het aan te raden een standaard EHBO setje mee te nemen. Denk aan pijnstillers, pleisters en ORS. Zorg er wel voor dat duidelijk vermeld staat wat er in de doosjes zit, zo voorkom je dat ze bij de douane direct worden weggegooid.

3. Boost jezelf

Voedingssupplementen meenemen op reisNaast de algemene risico’s is het ook goed om even naar jezelf te kijken. Heb je de afgelopen tijd alle ruimte gehad om helemaal gezond te leven of bleef het er een beetje bij? In dat laatste geval kan het een aanrader zijn om bepaalde vitamines en mineralen aan te vullen. Het kan lonen om kleine klachten in kaart te brengen en hierbij veel voorkomende vitaminetekorten te zoeken.

Welke veelvoorkomend zijn? Een gebrek aan Magnesium, B12 of Zink. Zolang je deze aanvult en hierbij de aanbevolen hoeveelheid niet overschrijd kan dit geen kwaad. Het zorgt er in ieder geval voor dat jouw immuunsysteem een boost krijg voor je reis. Wat wel essentieel is, is dat je kwalitatief goed spul bestelt. Magnesium, B12 of Zink van Superfoodstore zijn aanraders!

Kortom, ga uitgerust maar ook écht voorbereid op reis. Met bovenstaande tips ga jij wellicht de eerste virussen en bacteriën al uit je lijf verbannen. Zo weet je zeker dat je optimaal van je vakantie én de bestemming kunt genieten.

Plaats een reactie