Onontdekte pareltjes voor een heerlijke vakantie

In de vakantie trek je er natuurlijk het liefst lekker op uit. Een blik in de reisgidsen leert je dat je het aantal mogelijke bestemmingen haast ontelbaar is. Ga  je voor toeristische oorden in Zuid-Europa of geef je de voorkeur aan de ongerepte natuur van onontdekte landen? In dit artikel helpen we voor de laatste categorie vast een eindje op weg.

Costa Rica

Costa Rica is een waar pareltje in Midden-Amerika. Vooral voor natuurliefhebbers is het land een absolute aanrader. In Costa Rica vind je één van de meeste actieve vulkanen ter wereld. Daarnaast heeft het land een unieke flora en fauna. Ook de avonturier is in Costa Rica aan het juiste adres. Ontdek de jungle, kajak over prachtige rivieren en sta oog in oog met doodshoofdaapjes. Na de mooie uitjes kom je heerlijk bij op de prachtige stranden van Costa Rica. Met een rondreis Costa Rica ontdek je alle mooie plekjes en vertelt de reisleider je de mooiste verhalen over het schitterende land.

Bosnië en Herzegovina

In Nederland kennen veel mensen Bosnië en Herzegovina vooral van de burgeroorlog, die van 1992 tot 1995 in het land woedde. Maar het voormalige onderdeel van Joegoslavië is natuurlijk heel veel meer. Bosnië en Herzegovina heeft een schitterende natuur, met rivieren die zich uitstekende lenen om te raften. De steden Sarajevo en Mostar zijn het bezoeken meer dan waard. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het land ook geschikt voor een strandvakantie. Het Balkanland heeft een kustlijn van 21 kilometer en heeft met Neum zelfs een echte badplaats.

Marokko

Marokko blinkt uit in diversiteit. Je vindt er prachtige steden, robuuste natuur en heerlijke stranden. Wanneer je een rondreis Marokko maakt, is het een absolute aanrader om een bezoekje te brengen aan één of meerdere zogenaamde koningssteden. In deze steden, Fès, Rabat, Meknes en Marrakech, tref je een schitterende centrum aan. Dit noemen we medina’s. Hoe dieper je deze medina intrekt, hoe meer je het authentieke Marokko ervaart. Eeuwenoude ambachten worden hier nog altijd op traditionele wijze uitgevoerd. Op de pleinen in de steden vind je talloze eetkraampjes, waar je geniet van de heerlijkste Marokkaanse delicatessen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Atlasgebergte of het Rifgebergte, waar je op tal van punten geniet van schitterende uitzichten. Ook de strandliefhebber komt aan bod in Marokko. Kuststeden als Agadir en Essaouira zijn oorden waar je heerlijk tot rust komt en ook nog eens kunt genieten van de Marokkaanse cultuur.

Plaats een reactie