Ontdek de eilanden van Kaapverdië!

Kende je dat land al, Kaapverdië? Dit land is een vereniging van een groep eilanden in de Atlantische Oceaan. Net uit de kust van Afrika. Het archipel bestaat uit wel 12 eilanden en er wonen ongeveer 500.000 mensen. De laatste jaren begint het land flink aan populariteit te winnen bij toeristen. Het is namelijk een ideale winterbestemming voor Europeanen. In onze donkere maanden is het daar namelijk lekker vertoeven met zo’n 25 graden gemiddeld.

Daarom Kaapverdië

In tegenstelling tot andere bestemmingen van dezelfde kwaliteitssoort is Kaapverdië enorm betaalbaar en het hele jaar door zonzeker. Je krijgt hierdoor veel waar voor je geld. Ook is de vliegtijd naar Kaapverdië zeer beperkt. Je bent er in een uurtje of 6 vanuit Nederland en hoeft daarna niet lang te reizen naar je hotel. De eilanden zijn namelijk niet zo groot.

Altijd een lekker windje

Omdat deze eilanden midden in de oceaan liggen, staat er altijd een lekker windje. Ideaal voor avonturiers die ook op zee actief zijn. Denk aan zeilen, surfen en blokarten (strandzeilen). De uitgestrekte, vlakken stranden zijn er ideaal voor. De zee is met name aan de westelijke kant wat wilder en aan de oostelijke kant iets milder. Wil je wat meer uit de wind liggen en zitten, ook daar is aan gedacht. De meeste resorts zijn groots opgezet en hebben hun gebouwen zo geplaatst dat de wind niet continu aanwezig is bij zwembaden, speeltuintjes en restaurants. Kijk hier als je meer wilt weten over het actuele weer in Kaapverdië?

Bezienswaardigheden

De eilanden hebben elk hun authentieke stadjes. Die je veilig kunt bezoeken, hier kun je nog het echte leven van de Kaapverdianen aanschouwen. Het is niet aan te raden om dit ‘s nachts te doen, behalve op de promenades en in de hotels en resorts.
Op het eiland Boa Vista kun je overigens nog een oud schipwrak bezichtigen. Dit grote schip is rond 1968 vast komen te zitten op het strand van Boa Vista en sinds dien niet meer weggespoeld. Ook kun je op het eiland Sal kiezen voor de Lemon Shark Experience bij Shark Bay. Hier komen de Lemon sharks heel dicht aan de kust en daar kun je letterlijk tussen gaan staan. Bekijk hieronder een impressie daarvan.

Voor jong en oud

Kaapverdië is een bestemming die je prima met je gezin kunt bezoeken, maar ook als koppel of alleen is het land een vakantiebestemming die zeer aan te raden is. Er is voor elke vakantieganger een plek en je zult er helemaal tot rust komen. Want het motto van Kaapverdië is namelijk: No Stress. Deze relaxte sfeer zul je overal tegenkomen en daar moeten wij Nederlanders altijd even een paar dagen aan wennen.

Plaats een reactie