Op motorvakantie? Tips om alle bagage mee te nemen

Iedere motorrijder weet hoe geweldig is om dagjes weg te gaan, maar hoe leuk zou het zijn als je van deze dagtrip een lang weekend of zelfs een uitgebreide vakantie kan maken? Dat kan zeker. Het belangrijkste is dat je zorgt dat je jouw motor voorziet van de juiste accessoires om al jouw bagage veilig mee te nemen op pad. In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet voor jou.

Wees bereid om keuzes te maken

Wanneer je op reis gaat, dan neem je het liefst zoveel mogelijk spullen mee. Ondanks dat het heel verleidelijk is om jouw motor vol te hangen met tassen met kleding, schoenen, en andere accessoires, moet je keuzes durven te maken. Zeker als je gebruik maakt van een bagagenet voor je motor kan deze erg veel spullen hebben, maar het is voornamelijk belangrijk om het gewicht te controleren. Wanneer jij met een erg zwaar bepakte motor moet gaan rijden, zal je een minder fijne rijervaring hebben. Daarnaast moet je wellicht al een aantal zware essentials inpakken. Denk bijvoorbeeld aan kookgerei, een slaapzak, een tent en een slaapmatje. Zo heb je altijd in het geval van nood een slaapplek en een keuken bij de hand.

Hoe pak je jouw bagage in?

Over het algemeen is het inpakken het makkelijkste en overzichtelijkste wanneer je alles in verschillende categorieën inpakt. Zo heb je een beter overzicht in waar alle spullen zijn en kan je tijdens de reis makkelijker de spullen terugvinden in de tas. Gelukkig zijn er allerlei verschillende tassen die jij kan vasthangen aan jouw motor. Zo heb je een zadeltas, een koffer, een tanktas, een bagagerol, een buddytas en een rugzak. Kies de soort tassen uit die het fijnste voelen voor jou en jouw motor en vul ze vervolgens met alle spullen. In de webshop van Baboon vind je diverse handige motor accessoires om jouw bagage veilig mee te nemen tijdens je motorvakantie.

Mogelijke extra’s

Wanneer jij alle essentiële spullen netjes hebt ingepakt en goede keuzes hebt gemaakt, dan heb je wellicht een klein beetje extra ruimte over. Deze ruimte kun je deels leeg halen, maar kun je ook deels benutten met wat extraatjes. Vooral wanneer jij lang op pad gaat, is een beetje extra luxe niet te veel gevraagd. Zo kun je bijvoorbeeld denken om de extra ruimte te gebruiken voor compacte campingstoeltjes of een klein, simpel tafeltje die je kan gebruiken voor het koken.

Plaats een reactie