Op naar 3 weken Indonesië en Maleisië

Foodtruck de BroodtrommelJan Willem en ik waren de afgelopen twee jaar eigenaar van foodtruck, ‘de Broodtrommel’. Dagelijks stonden wij tijdens de lunch bij businesspark Amsterdam Sloterdijk om daar lekkere, verse en gezonde broodjes aan de man te brengen. Dat klinkt heel romantisch: met z’n tweeën in zo’n heel klein, geel schattig busje, veel vrije tijd en lekker makkelijk geld verdienen. Maar schijn bedriegt! De wekker ging elke ochtend om 06.30 uur en om 07.30 uur had ik al 50 eieren gebakken. Ons hele huis bestond uit opslag. Mijn kledingkast moest plaatsmaken voor twee grote koelkasten en een vrieskist en mijn kleding werd gedegradeerd naar een paar dozen in de gang. En op regenachtige dagen konden we al onze voorraad bestelde brood in de container gooien. Knettergek werden we! Eind deze zomer hebben we de broodtrommel de deur uit gedaan en is het weer tijd voor nieuwe dingen!

Project in het buitenland

Project in het buitenlandOm toch nog wat geld voor onze reis te sparen besloten we ons huis in Amsterdam voor 6 maanden onder te verhuren; een goede inkomstenbron. Natuurlijk moesten we zelf ook ergens wonen en werken. Op internet had ik een leuk tijdelijk project in het buitenland gevonden. Met veel zin en enthousiasme vertrokken we begin september naar Oostenrijk, Slovenië, Italië en Kroatië. In ons hoofd was het weer een geweldig romantisch plaatje. We zagen onszelf elke dag lekker in de buitenlucht en in de zon werken. En ach, dat harde werken zou vast wel meevallen en bovendien zou het goed zijn voor een bikini proof lichaam. Dat we elke ochtend al om 08.00 uur met een hamer in onze hand en op onze knietjes haringen zaten te trekken, viel niet echt in het romantische plaatje wat we voor ogen hadden. Ook het bikini proof project viel in duigen omdat er elke avond een maaltijd met veel koolhydraten werd voorgeschoteld.

Nog eventjes afzien

Tijdelijk wonen in een stacaravanHet project kwam eind november ten einde en we keerden weer terug naar huis. Gezien ons eigen huis is onderverhuurd, is mijn schoonvader zo lief geweest om een caravan in zijn tuin te plaatsen waar we deze maand kunnen wonen zodat we toch een eigen plekje hebben. Heel lief, maar toch is het een beetje afzien! De toilet is buiten en als ik ‘s nachts moet plassen moet ik zo’n 50 meter lopen. De afgelopen weken was het zo koud en er was zoveel sneeuw gevallen dat ik maar op een emmer op het balkon ben gaan zitten.

Gelukkig is het nog maar twee weken. Op 3 januari stappen we het vliegtuig in en gaan we drie maanden lang alleen maar mooie dingen zien en doen en jullie hiervan op de hoogte houden! We kijken er zo naar uit!

Plaats een reactie