Op vakantie met de auto: goede voorbereiding

Het grootste deel van de Nederlanders gaat gaat met de auto op vakantie, veelal naar landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland. Met de auto naar je vakantiebestemming gaan kan ideaal zijn. Alles gaat op jouw tempo, je kunt stoppen waar je wilt en je kunt het jezelf lekker comfortabel maken. Om de reis vlekkeloos te laten verlopen, is een goede voorbereiding essentieel. In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten om je autovakantie zo stressloos mogelijk te beginnen.

Verzekeringskwesties

Goed voorbereiden, betekent in eerste instantie dat je een goede autoverzekering af moet sluiten. Die heb je uiteraard al als je over een auto beschikt, maar controleer de dekking. Het laatste wat je wilt, is zonder hulp komen te zitten als je bijvoorbeeld pech krijgt in het buitenland. Neem vooral je groene kaart mee, want dat is het bewijs dat je auto verzekerd is. Ook staat er informatie op die je nodig kunt hebben wanneer je aanspraak moet maken op je verzekering in het buitenland. Controleer ook of je autoverzekering voldoende is voor het dekken van bijvoorbeeld sleepkosten en vervangend vervoer bij pech. Het is aan te raden een aanvullende autoverzekering af te sluiten, zodat je extra verblijf of reiskosten kunt dekken wanneer je auto niet op tijd gerepareerd kan worden.

Auto-check

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook voor auto’s. Want hoe goed je autoverzekering ook is, het liefst voorkom je zoveel mogelijk ellende. Het is daarom erg belangrijk je auto voor vertrek goed te checken. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende koelvloeistof in je auto. Neem ook wat extra mee voor de zekerheid. Dat geldt ook voor het oliepeil, je wilt je motor natuurlijk in de beste conditie hebben en niet met pech langs de snelweg staan in de hete zon. Een andere tip is het controleren van de bandenspanning. Dat doe je nadat je je auto hebt volgeladen met bagage. Als je helemaal zeker van je zaak wilt zijn, kun je je auto vooraf het best een autovakantiecheck laten ondergaan bij de garage.

Indeling van de auto

Het slim indelen van de bagage in je auto is een andere factor die bijdraagt aan het zo min mogelijk hebben van stress voor en tijdens je reis. Het belangrijkste is natuurlijk dat je zicht op de weg niet wordt belemmerd door de spullen in de auto. Zorg er daarnaast ook voor dat wat je het vaakst nodig zult hebben binnen handbereik ligt. Denk aan reisgidsen, paspoorten, eten, drinken, opladers en camera’s. Het is handig een aantal kledingstukken apart klaar te leggen in een aparte rugzak. Wanneer het in de avond wat frisser wordt, hoef je zo niet je hele koffer te openen om op zoek te gaan naar dat ene vestje.

Plaats een reactie