Op vakantie met de auto? Hier moet je rekening mee houden

Ga jij binnenkort op vakantie naar het buitenland met de auto? Het is natuurlijk heerlijk om er even tussenuit te gaan. Toch is het wel belangrijk dat je jezelf goed voorbereid op een vakantie met de auto. Je moet namelijk met bepaalde dingen goed rekening houden. Je wilt tenslotte wel zonder zorgen jouw vakantie beginnen. Waar je rekening mee moet houden als je op autovakantie gaat? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Check je auto voor vertrek

Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren onderweg, maar het is verstandig om voordat je vertrekt jouw auto even goed te laten checken. Werkt alles nog naar behoren? Je zou ervoor kunnen kiezen om even een controle te laten doen bij de garage. Zo komen eventuele mankementen naar voren en zou je ervoor kunnen kiezen om dit nog op te lossen voor jouw vakantie. Als er niks aan de hand is met jouw auto is dit natuurlijk mooi meegenomen, want dan hoef je hier geen zorgen om te maken.

Neem je groene kaart mee

Bij een autoverzekering krijg je altijd een groene kaart van je verzekeraar. Deze groene kaart geldt als je internationale verzekeringsbewijs en is dus verstandig om mee te nemen als je op vakantie gaat met de auto. Het is maar in een paar landen verplicht om deze bij je te hebben, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Je kunt ervoor kiezen om deze op papier mee te nemen, maar je kunt er ook voor zorgen dat je digitaal toegang hebt tot je groene kaart. Wanneer je deze kaart bij je hebt, heb je toegang tot alle belangrijke informatie en gegevens van je verzekering. Check ook goed van tevoren of jouw autoverzekering geldig is in het land waar je naartoe gaat op vakantie.

Belangrijke accessoires

Als je op vakantie gaat met de auto, is het belangrijk om bepaalde accessoires bij je te hebben. Denk bijvoorbeeld aan je belangrijke papieren als een rijbewijs, kentekenbewijs, identiteitskaart of paspoort. Ook de reservesleutel van de auto meenemen kan een goed idee zijn, je weet tenslotte nooit wat er kan gebeuren. Ook zou je kunnen denken aan het meenemen van een gevarendriehoek of veiligheidshesjes, aangezien dit in sommige Europese landen verplicht is.

Vermijd de spits

Soms kan je het niet voorkomen, maar het is een goed idee om te proberen de spits te vermijden. Het kan daarom een goed idee zijn om te vertrekken rond een tijdstip waar je nog niet te maken hebt met spits. In de spits krijg je namelijk te maken met lange files, waardoor het lang kan duren voordat je eindelijk op jouw vakantiebestemming aankomt. Een aanrader kan zijn om ’s nachts te gaan rijden. Dan is het namelijk minder druk op de weg, waardoor je goed kunt doorrijden. Ook is het verstandig om absoluut de zwarte zaterdagen te vermijden. Dit zijn de zaterdagen die bekend staan om de extreme verkeersdrukte. En je raadt het al, als je op deze dagen vertrekt kun je verwachten dat je heel lang vast staat.

Deze bovenstaande tips kun je in ieder geval goed in je achterhoofd houden als je binnenkort met de auto op vakantie gaat. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk!

Plaats een reactie