Op vakantie naar een camping: dit zijn de 3 populairste landen

Wanneer de zomer eraan komt, dan begint het alweer te kriebelen. De vakantie naar de camping komt dan snel dichterbij. Je kan natuurlijk naar de camping gaan waar je al jaren een vaste plek hebt. Je kunt er echter ook eens voor kiezen om iets heel anders te gaan doen. Je kan er zelfs voor kiezen om eens een heel ander land aan te doen. Om je een beetje een idee te geven van de mogelijkheden die er liggen, vind je hier de drie populairste bestemmingen voor een vakantie op de camping op een rij. Dat maakt het kiezen allemaal net iets gemakkelijker voor je. Ze zijn ook gemakkelijk te boeken op https://nl.camping-and-co.com/.

1 Frankrijk

Het zal je niet verbazen dat Frankrijk het meest populaire land is om te kamperen. Dit is al vele jaren het geval natuurlijk. Al toen Nederlanders nog maar net naar het buitenland op vakantie gingen was Frankrijk een geliefde bestemming. Er zijn dan ook talloze campings in alle windstreken van het land te vinden. Daardoor is er voor elk type vakantieganger dus ook wel iets te vinden. Of het nu gaat om een zonvakantie aan het strand, of een actieve vakantie in de mooie natuur. De campings zijn er altijd bij te vinden. Dat maakt het land ook zo aantrekkelijk voor heel veel mensen die graag op de camping staan in de zomermaanden.

2 Italië

Een andere bestemming die het al lang goed doet en nog altijd evenveel aantrekkingskracht heeft, is Italië. Dit komt omdat dit land verschillende streken heeft waar je goed kan kamperen. Zo is de streek rondom de Adriatische kust heel erg aantrekkelijk om enkele weken te verblijven. Daarnaast zijn er ook goede andere opties. Het land heeft bijvoorbeeld niet alleen lange kuststroken aan zee. Er zijn ook verschillende meren waaromheen mooie campings te vinden zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan het Gardameer en het Comomeer. Wat ook goed om te weten is, is dat Italië een langere geschiedenis van kamperen bij de boer kent dan andere landen. Er zijn dus ook veel boerencampings te vinden waar je een leuke tijd kan hebben als je er op vakantie gaat. Weeg dat altijd mee.

3 Kroatië

Kroatië heeft als land veel tijd en geld gestoken in het aantrekken van toerisme. Dat is vooral te zien aan de manier waarop met de campings aan de slag is gegaan. Die zijn vele malen mooier dan ze ooit waren. Het land zelf heeft natuurlijk ook een grote aantrekkingskracht. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de natuur en de omgeving. In veel opzichten is het ook wel te vergelijken met de nummer 2 op de lijst, Italië. Dat is ook niet zo vreemd, want het zijn immers buurlanden en delen van Kroatië waren ooit Italiaans. Toch is het er allemaal net wat rustiger en meer ontspannen. Dit kan de doorslag geven als je twijfelt tussen een camping in het ene land of het andere land boek.

 

 

Plaats een reactie