Op wandelvakantie? Dít moet je meenemen!

Het is een populaire vorm van vakantie: de wandelvakantie. Steeds meer mensen trekken eropuit om te gaan hiken. Mét overnachting(en), meestal in een tentje. Zorg dat je je goed voorbereidt op zo’n reis. Je hebt bepaalde spullen namelijk absoluut nodig. Hier kun je allemaal aan denken!

Backpack of tas

Neem je spullen mee in een goede backpack of tas, bijvoorbeeld van The North Face. Het is zaak om zo lichtbepakt mogelijk te reizen. Neem dus zo weinig mogelijk spullen mee én kies een lichtgewicht tas uit. In een backpack kun je wat meer kwijt. Maar sterke rugzakken zijn ook een goede optie, waar je alles in kunt stoppen. Let erop dat de hengsels comfortabel zitten op de schouders. En ga idealiter voor een tas met een ademend rugvlak. Zo kies je voor uitmuntend draagcomfort.

Schoenen en sokken

Je hebt natuurlijk altijd kleding, ondergoed en schoenen nodig op reis. Maar tijdens een hike zijn de schoenen en sokken toch wel een extra aandachtspunt. Neem voldoende wandelsokken mee, het liefst ook wat extra. Mochten je voeten nat zijn geworden, kun je tussendoor altijd even wisselen. Qua schoenen draag je kwalitatieve wandelschoenen, die je vooraf al hebt ingelopen. En is er veel regen voorspeld? Overweeg dan om een extra paar schoenen mee te nemen. Of spuit je wandelschoenen goed in, zodat er geen regenwater doorheen komt.

(Regen)jas

Let ook op de jas die je meebrengt. Dit is tevens belangrijk ter bescherming. Is er regen voorspeld? Denk aan een regenjas – lichtgewicht en goed opvouwbaar. Ook kun je een sportjack meenemen, voor warmte.

Telefoon en powerbank

Je telefoon neem je sowieso wel mee. Maar je moet ‘m ook kunnen opladen. Er is lang niet altijd stroom aanwezig op de overnachtingsplekken. Denk daarom aan een powerbank, waarbij je geen stroom nodig hebt. Een ideale uitvinding.

Kaart met route

Zeker in het buitenland heb je niet altijd bereik op je telefoon. Kun je Google Maps niet meer gebruiken? Pak dan de kaart met de route erbij. Zo kun je minder snel verdwalen.

EHBO set

Er kan altijd een ongelukje gebeuren onderweg. Neem daarom een basic EHBO setje mee. Stop hier bijvoorbeeld ook blaarpleisters in!

Zonnebrand en zonnebril

Is er mooi weer voorspeld? Smeer je goed in, en neem een zonnebril mee om op te kunnen zetten.

Drinkfles of camelbak

Je moet veel water drinken onderweg! Neem daarom een grote drinkfles mee, van 1,5 liter of meer. Of ga voor een camelbak: een handige waterzak.

Eten

Naast drinken heb je ook iets te eten nodig. Breng in ieder geval voedende snacks mee, zoals noten. Al kun je tevens aan grotere maaltijden denken.

Kookgerei

Het is slim om eten te kunnen koken tijdens de route. Een warme maaltijd warmt je lekker op. Neem een klein gaspitje en een pannetje mee, evenals een spatel, bord en bestek.

Kampeerspullen

Een tent, slaapzak en matje heb je natuurlijk ook nodig als je gaat kamperen! Dit is wel zwaar onderweg: train vooraf goed op gewicht dragen.

Plaats een reactie