Op wandelvakantie in Europa met het gezin: 4x inspiratie!

Houden jij en je gezin van avontuurlijke en actieve vakanties? Probeer dan eens een wandelvakantie! In Europa zijn er talloze plekken waar je met het hele gezin kunt genieten van een actieve wandelvakantie. Denk voordat je op vakantie gaat ook aan wandelaccessoires, zoals compressiekousen en wandelschoenen. Zo ga je goed voorbereid op vakantie. Hieronder vind je inspiratie voor adembenemende bestemmingen voor een wandelvakantie met het hele gezin!

Salzburg in Oostenrijk

Oostenrijk is niet alleen een prachtige bestemming voor het beklimmen van bergen, maar ook om te wandelen. Als je met jonge kinderen bent is de plaats Salzburg zeker een goede optie. Vanuit hier kun je veel verschillende wandelroutes lopen die ook geschikt zijn voor kinderen. Daarnaast biedt het gebied genoeg andere activiteiten, zoals kabelliften, het bezoeken van ijsgrotten of fietsen. Uiteraard kun je in Salzburg ook een kijkje krijgen in het leven van Mozart, een beroemde componist die hier jarenlang gewoond heeft. Salzburg is dus niet alleen een mooie bestemming om te wandelen, maar ook voor het beleven van andere activiteiten!

Wandelen door de Noorse Fjorden

Noorwegen is ook een prachtige bestemming voor als je van wandelen houd. De Noorse Fjorden zijn erg geschikt voor een wandelvakantie met het hele gezin. Hier vind je vele adembenemende plekken in de natuur met prachtige uitzichten. Ook kun je er veel verschillende wandelroutes lopen van verschillende niveaus. Als je kleine kinderen hebt kun je bijvoorbeeld voor een makkelijkere wandelroute gaan. Wanneer je kinderen al wat groter zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor de wat moeilijkere wandelroutes. In de Noorse Fjorden is het allemaal mogelijk!

Belgische Ardennen

Wil je graag op wandelvakantie ergens dichter bij huis? Dan zijn de Belgische Ardennen een goede optie. De Ardennen zijn ook ideaal om te bewandelen met het hele gezin. De Ardennen hebben meerdere wandelroutes van verschillende niveaus, waaronder ook vele makkelijkere wandelroutes. Dit is handig voor als je met kleinere kinderen op wandelvakantie gaat. Toch kun je ook hier zeker genieten van prachtige uitzichten over de heuvelachtige bergen, bossen, meren en rivieren. Ook kun je er op verschillende plekken zwemmen, wat natuurlijk voor kinderen erg leuk is! De Belgische Ardennen zijn ook een goede bestemming voor beginnende wandelaars. Als je net begint met wandelen is het ook aan te raden om compressiesokken wandelen aan te schaffen. Zo voorkom je vervelende kwaaltjes en blessures tijdens je eerste wandelvakantie!

Dolomieten in Noord-Italië

De Dolomieten staan bekend als zeer indrukwekkende en hoge bergen. Deze wandelbestemming is dan ook zeker een aanrader voor een uitdagende wandelvakantie. Deze bestemming is dan ook alleen geschikt voor gezinnen met veel wandelervaring. Een leuk idee voor gezinnen met al wat oudere kinderen bijvoorbeeld! Mooie gebieden voor wandelingen in de Dolomieten zijn bijvoorbeeld Rosengarten, Valparolapas of de berggroep Cinque Torri. Bijna elk gebied biedt wandelroutes van verschillende niveaus, waardoor er voor ieder gezin wel een geschikte wandelroute tussen zit!

Een bestemming uitzoeken voor een wandelvakantie met het gezin is niet makkelijk. Maar met alle inspiratie van de hierboven genoemde bestemmingen heb je vast al wat meer ideeën opgedaan!

Plaats een reactie