in , ,

Op wintersport? Bereid je voor met deze tips

Wintersport tips

Of je je nu voor het eerst aan de piste waagt of een doorgewinterde skiër bent: op wintersportvakantie gaan vergt altijd de nodige voorbereiding, zoals een reisverzekering (mét wintersportdekking) afsluiten. Omdat je natuurlijk al genoeg aan je hoofd hebt, zetten wij de beste tips voor je op een rij – zodat jij je zorgeloos kunt klaarstomen voor de hagelwitte landschappen en kraakverse paksneeuw.

Tips voor thuis

Een slimme wintersporter geniet niet alleen van de voorpret, maar regelt thuis ook alvast de belangrijkste zaken. Scheelt later weer kopzorgen. Thuis maak je een paklijst met alle dingen die je nodig hebt en moet regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding die goed van pas zal komen, zoals een colsjaal, thermokleding, waterbestendige handschoenen, extra sokken en ondergoed.

Je zoekt ook uit welke uitrusting je mee wil nemen en controleer welke reisdocumenten en tolvignetten je nodig hebt. Zo heb je voor landen als Oostenrijk en Zwitserland een autovignet nodig om op de autowegen te mogen rijden. Natuurlijk kun je deze ook wel bij de grens kopen, maar het is wel zo tijdbesparend om deze van tevoren digitaal aan te vragen.

Als beginner neem je ter voorbereiding een aantal ski- of snowboardlessen, daar bewijs je zowel jezelf als anderen op de piste een dienst mee. Ook vergeet je je reis– en annuleringsverzekering niet. In de sneeuw gebeuren helaas heel wat ongelukken – en dan is het wel zo’n geruststellend idee om te weten dat je, bij noodgevallen, in ieder geval verzekerd bent van hulp en vervoer.

Tips voor onderweg

Natuurlijk heb je thuis alvast uitgezocht welke benodigdheden je verplicht in je auto moet hebben liggen. Van veiligheidsvest en gevarendriehoek tot milieusticker voor milieuzones in Duitsland. Je auto is winterklaar: schone ruiten, juiste motorolie, winterbanden, sneeuwkettingen, ruitensproeier met antivries. Ook heb je je route uitgestippeld en reis je op een minder druk tijdstip om jezelf tijd en stress te besparen.

Voordat je de piste opgaat…

Bestudeer je de plattegrond van het skigebied (misschien heb je pistes over het hoofd gezien?) en check je op je wintersport-app de sneeuwvoorspellingen. Je gebruikt lippenbalsem en smeert met hoge factor zonnebrand die niet op waterbasis is (zodat de crème niet op je gezicht bevriest).

Voordat je de piste betreedt doe je een warming-up om blessures te voorkomen en spierpijn te minimaliseren. Kunnen je spieren wel even een break gebruiken? Maak een wandeling, speel een bordspel met vrienden, spring op een sneeuwscooter… of strijk neer in het restaurant en gluur gniffelend naar hoe je gezelschap zich over de piste heen worstelt – mét een kop warme chocolademelk, natuurlijk.

Nick

Geschreven door Nick

Nick is de eigenaar van deze site, daarnaast een fanatiek schrijver. Fotograferen en websites bouwen zijn hobby's van hem. Daarnaast is hij dol op lekker eten en buitenlandse plekjes bezoeken. Het liefste niet té toeristisch en een mooie omgeving om de mooiste foto's van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op vakantie met een elektrische auto

Op vakantie met de elektrische auto.. gewaagd!

Tips voor kamperen in Noorwegen

Handige tips als je gaat kamperen in Noorwegen