Waar kan je overnachten als je naar de Efteling gaat?

Een dagje naar de Efteling kan erg vermoeiend zijn. Zeker als je wat verder van Kaatsheuvel af woont. Daarom is het handig om te overnachten in de Efteling, of in de buurt van de Efteling te overnachten. En overnachten in een van de accomodaties van de Efteling is altijd een sprookjesachtige ervaring omdat alles in stijl van de Efteling is. En geef toe: wat is er nou leuker dan in de Efteling overnachten? Op zoek naar een speciale aanbieding voor een Efteling overnachting? Bekijk hier alle actuele aanbiedingen.

Overnachten met entree tot de Efteling

Bij alle overnachtingen in een van de Efteling accomodaties zit toegang tot het Efteling park inbegrepen. Overnachten zonder entree tot de Efteling is dus helaas niet mogelijk. De prijzen voor de accomodaties lijken hoog, maar zijn altijd inclusief minimaal 2 dagen toegang tot het Efteling Park voor het aantal personen in de kamer. Als je dit van de kosten aftrekt dan zijn de kosten om in de Efteling te overnachten best te overzien. Het is iets duurder dan een gemiddeld hotel, maar zeker betaalbaar.

Het Efteling Hotel

Efteling hotelIn het Torenrijk ligt het Efteling Hotel. Dit hotel bestaat uit 122 luxe hotelkamers. In totaal zijn er 20 aparte themasuites ontworpen voor een extra speciale overnachting. Het is hier mogelijk om vlakbij de Efteling te overnachten als je van verder weg komt, of meerdere dagen in het park in stijl aan elkaar wil plakken. Het Efteling Hotel bevindt zich op 5 minuten lopen van het park. Als gast van het Efteling Hotel kan je gratis parkeren op het parkeerterrein van het hotel. Ook kan je heerlijk eten en drinken in de Hoffelijke Heraut of in de Gelagkamer. In het Efteling hotel kan je vanaf 15:00 inchecken en vanaf 9:00 kan je de entreebewijzen van de Efteling afhalen bij de receptie. Op de dag van vertrek dien je om 11:00 uit te checken, je kunt natuurlijk nog wel de hele dag het park bezoeken.

Je kunt het Efteling hotel boeken via de website van de Efteling. Slapen in het Efteling hotel is natuurlijk de droom van elk kind.

Welke suites zijn er in het Efteling hotel?

Naast de comfortkamers en de junior suite voor 5 personen zijn er ook 20 themasuites in het Efteling hotel aanwezig. De 2- suites zijn natuurlijk geheel in Efteling stijl. De volgende suites zijn aanwezig:

 • De vliegende Hollander Suite – 4 personen – lees meer
 • Doornroosje Suite – 4 personen – lees meer
 • Pardoes Suite – 4 personen – lees meer
 • Excellence Suite – 2 personen – lees meer
 • Sprookjesboom Suite – 5 personen – lees meer
 • Wonder Water Suite – 4 personen- lees meer
 • Vergulde Suite – 5 personen – lees meer
 • Roodkapje Suite – 4 personen – lees meer
 • Coca-Cola Suite – 4 personen – lees meer
 • Fata Morgana Suite – 2 personen – lees meer
 • Circus Suite – 4 personen – lees meer
 • Assepoester Suite – 4 personen – lees meer
 • Carrousel Suite – 4 personen – lees meer
 • Koningssuite – 4 personen – lees meer
 • Laven Suite – 4 personen – lees meer
 • Hans en Grietje Suite – 5 personen – lees meer
 • Wolf en de Zeven Geitjes Suite – 4 personen – lees meer
 • Hans Christian Andersen Suite – 4 personen – lees meer
 • Raveleijn Suite – 4 personen – lees meer
 • Sneeuwwitje Suite – 4 personen – lees meer

Wat kost een overnachting in het Efteling hotel?

Het Efteling hotel is al te boeken vanaf € 266,- voor een 2 persoonskamer voor één nacht. Dit is inclusief twee dagen toegang tot het Efteling park voor twee volwassenen. De themasuites zijn wat duurder en zijn te boeken vanaf € 481,- voor een 2 persoonskamer inclusief toegang tot het park. De junior suite is te boeken vanaf € 325,- voor 2 personen voor één nacht inclusief toegang. Vaak zijn er ook last minute overnachtingen in de Efteling te boeken. Dus ben je op zoek naar een Last minute overnachting de Efteling? Kijk dan op de speciale Last minute pagina van de Efteling website.

Het Efteling hotel Restaurant

In het Efteling hotel bevind zich ook een goed restaurant genaamd de Hoffelijke Heraut. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet aanwezig en ook voor de lunch of het diner kan je hier terecht. Het is wel slim om voor het diner vooraf te reserveren, dit kan via de website of via de receptie van het Efteling hotel. Meer informatie over eten in het Efteling hotel vind je hier.

Parkeren bij je overnachting

Blijf je bij de Efteling overnachten dan kan je gratis parkeren bij de hotels gedurende je verblijf. Er zijn gratis laadpalen beschikbaar voor elektrische auto’s beschikbaar. Zo kun je je auto opladen terwijl je in de Efteling slaapt of rondloopt in het park. Vergeet niet om zelf een laadkabel mee te nemen. Blijf je niet overnachten? Lees hier dan meer over parkeren bij de Efteling.

In de Efteling overnachten met een abonnement

Heb je een Efteling abonnement en wil je in de Efteling overnachten? Dan krijg je 25% korting op de prijs van de overnachting. Lees meer over 25% korting op je overnachting op de site van de Efteling.

Efteling Hotel adres:

Horst 31
5171 RA Kaatsheuvel
+31 416 537 777
>> website

Vakantiepark Efteling Bosrijk

Vakantiepark Efteling BosrijkIn Bosrijk ligt het vakantiepark Bosrijk. Het vakantiepark is gebouwd tussen 2004 en 2009, op 12 december 2009 opende het park haar deuren voor het publiek. Efteling Bosrijk staat in thema van Klaas Vaak. In dit bungalowpark is er plaats voor circa 1000 gasten. Het is gelegen op 17 hectare grond en bevat 203 huisjes. De huisjes zijn ingericht voor verblijf van 4, 6 of 8 personen. Tevens zijn er 18 huisjes met Luxe mogelijkheden, op de site kun je hier meer over lezen. In Bosrijk ligt ook een grote speeltuin en een waterspeelplaats speciaal voor de kinderen. In 7 tot 10 minuten loop je naar het Efteling park. Alle dagen van je verblijf heb je toegang tot het park, ook op de dagen dat je aankomt of vertrekt. Als bezoeker kan je 30 minuten eerder het park bezoeken. Meer weten? Lees ons uitgebreide artikel over Efteling Bosrijk.

Efteling Bosrijk adres:

Eftelingsestraat 7
5171 RP Kaatsheuvel
+31 (0)416 537 777
>> Website

Vakantiepark Loonsche Land

Op loopafstand van het Efteling park vind je natuurgebied het Loonsche Land, met het gelijknamige vakantiepark. In dit vakantiepark van de Efteling vind je eenvoudige vakantiewoningen en hotelkamers gemaakt met duurzame materialen. Lekker dicht bij de natuur, en op loopafstand van het Efteling park. Ook hier kan je gratis parkeren op het naastgelegen parkeerterrein. In tegenstelling tot de andere twee locaties om te overnachten is het iets verder lopen. Maar in 20 minuten ben je alsnog in het park.

Efteling Loonsche Land adres:

Eftelingsestraat 5
5171 RP Kaatsheuvel
+31 (0)416 537 777
>> website

Overnachten in de buurt van de Efteling

Om kosten te besparen is het natuurlijk ook mogelijk om niet bij de Efteling te overnachten. Uiteraard dien je voor deze dagen wel de entreekaarten en parkeermunten zelf te kopen. De volgende hotels zijn in de buurt van de Efteling:

 • NH hotel Waalwijk – 5 minuten rijden van de Efteling – Meer informatie
 • Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg – Efteling arrangement – Meer informatie
 • Hotel Oosterhout – Goed te combineren met dagje Breda – Meer informatie
 • Guesthouse Hotel Kaatsheuvel – 10 minuten lopen van de Efteling – Meer informatie
 • Hotel de Kroon Kaatsheuvel – Heerlijk overnachten vlakbij de Efteling – Meer informatie

Overnachten in de Efteling tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn er speciale arrangementen voor de Efteling accomodaties. Tijdens de kerst kan je genieten van de Winter Efteling. Toegangskaarten voor het Efteling park zitten inbegrepen in het arrangement. Lees meer over het Kerst arrangement van de Efteling.

Ook tijdens Oud en Nieuw kan je overnachten bij de Efteling. Natuurlijk heeft de Efteling overal aan gedacht en is er een vuurwerkshow en kan je genieten van de Efteling in winterse sferen. Wil je meer weten? Lees dan hier verder over het Oud en Nieuw arrangement.

De arrangementen voor Kerstmis en Oud en Nieuw zijn altijd snel volgeboekt, dus zorg er voor dat je er ruim op tijd bij bent!.

Plaats een reactie