Pak je koffer slim in met deze vier tips

Vakantie. Is dat volgende week al? Voordat je het weet sta je de avond voor vertrek alles in te pakken en prop je veel te veel spullen in je koffer. Loop je weer te zeulen met een zware koffer en een uitpuilende waterdichte rugzak. Geen goed idee. Volg onderstaande tips op en ga relaxed op reis.

Maak lijstjes

Maak een inpakplan en kies welke koffer of antidiefstal rugzak je meeneemt en maak een inpaklijst die past bij je vakantie. Ga nou een keer niet de avond van tevoren alles inpakken, maar doe dat drie dagen voor je vertrek. Maak een to-do lijstje met wat je allemaal nog wilt doen voor je vakantie. Maak ook een keuze in wat je thuislaat, neem niet al je elektronica mee. Laat je laptop en laptop rugzak bijvoorbeeld thuis en neem alleen een tablet mee.

Geen extra’s

Licht inpakken. Hoe doen andere mensen dat toch? Nou door niet dat extra shirt mee te nemen of die extra jas, stel je voor dat. Nee, echt belangrijk zijn je pinpassen, paspoort, het pasje van je zorgverzekering en een kopie van je reisverzekering.

Minimaliseren

Is de inpaklijst compleet? Haal hem erbij en trek alles uit je kasten en leg het op je bed. Zo heb je een goed overzicht. Kijk of er andere opties zijn. Heb je een megagroot strandlaken gepakt kijk dan of je een kleinere hebt. Of wellicht heb je een sarong. Handig voor op het strand en een stuk lichter in je koffer. Hou je van boeken? Neem dan een e-reader mee in plaats van boeken.

Pak slim in

De spullen die je het meest gebruikt leg je bovenop. Dat geldt dus sowieso voor je toilettas. Spullen die niet zo flexibel zijn zoals schoenen leg je onderop. De ruimte in je schoenen kan je opvullen met sokken en onderbroeken. Bedenk trouwens goed wat je tijdens je vakantie van plan bent en bepaal daarna hoeveel schoenen je mee moet nemen. Drie paar schoenen moet echt genoeg zijn. Rol je overige kleding op, dat bespaart je heel veel ruimte en bovendien kreukt je kleding niet.

Plaats een reactie