Parkeren bij de Efteling

Veel mensen gaan met de auto naar de Efteling. Als je met de auto gaat zul je ook moeten parkeren bij de Efteling. Er zijn meer dan genoeg parkeerplekken beschikbaar bij de Efteling. Een parkeerkaart voor de Efteling kost € 12,50,- en is gemakkelijk online te bestellen. Deze parkeerkosten zijn vrij redelijk in vergelijking tot sommige andere pretparken of steden in Nederland.

Navigeren naar de Efteling parkeerplaats

Efteling parkerenDe parkeerplaats van de Efteling ligt aan de Europalaan, 5171 KH Kaatsheuvel. In Google maps is deze parkeerplaats terug te vinden als Operator Kevin Efteling. De parkeerplaats van de Efteling staat duidelijk aangegeven zodra je de N261 verlaat vanuit beide richtingen. Blijf je overnachten dan vind je de adressen van de parkeerplaatsen op de website van de Efteling.

Efteling Kiss and Ride

Natuurlijk kun je ook opgehaald of weggebracht worden. De Efteling heeft een speciaal terrein voor het brengen en ophalen. Een afslag na het parkeerterrein vind je de Kiss and Ride van de Efteling, vlak bij de bushaltes. Let er wel op dat je niet stil gaat staan bij de bushaltes zelf. Hiervoor is geen Efteling parkeerkaart nodig.

Als je iemand met een rolstoel naar de Efteling brengt kan je terecht bij Efteling Bosrijk. Daar is een speciaal ingerichte Kiss and Ride voor bezoekers in een rolstoel. Rechts van de hoofdingang is de fietsenstalling, hier kan je bezoekers in een rolstoel afzetten.

Elektrische auto parkeren bij de Efteling

Elektrische auto opladen bij de EftelingOp de parkeerplaats van de Efteling zijn speciale elektrische parkeerplekken met betaalde laadpalen aanwezig. Je moet wel zelf een laadkabel meenemen om hier gebruik van te kunnen maken. Meer weten? Lees hier meer informatie op de website van de Efteling.

Parkeren tijdens je overnachting

Blijf je in de Efteling overnachten? Dan kan je bij de locaties gratis parkeren. Er zijn ook gratis laadpalen aanwezig voor gasten die met een elektrische auto komen. Ook hier zul je zelf een laadkabel mee moeten nemen.

Parkeren bij het Efteling Theater

Als je naar het Efteling Theater gaat voor een voorstelling kan je je auto parkeren bij de hoofdparkeerplaats. Als gast van het Efteling Theater krijg je korting op je parkeerkaart en betaal je voor de Efteling parkeerkaart slecht € 7,50. Dit is € 5,- minder dan het normale parkeergeld van € 12,50. Koop je parkeerkaarten wel bij het Efteling Theater, want alleen daar kan je de kaarten voor die prijs kopen.

Gratis parkeren bij de Efteling?

Natuurlijk kan je je auto in Kaatsheuvel parkeren en vanuit daar naar de Efteling lopen. Dit is echter niet aan te raden omdat het ver lopen is. Daarnaast kan dit voor veel overlast van buurtbewoners zorgen. Mocht je iemand kennen die in Kaatsheuvel woont dan kan je natuurlijk wel vragen of je daar je auto mag parkeren en dat diegene je afzet bij de Kiss and Ride.

Plaats een reactie