Quinta da Regaleira, Sintra, Portugal. Betoverend kasteel in prachtig park

Vorig jaar brachten wij een bezoek aan Portugal. We hadden een leuk hotel nabij Lissabon in Cascais. Tijdens onze vakantie hebben we ook een bezoekje gebracht aan Quinta da Regaleira, een betoverend stukje historie dat perfect bewaard is gebleven. Zeker een bezoekje waard als je daar in de buurt bent!

Video van Quinta da Regaleira

Ticketprijzen en openingstijden

Quinta da Regaleira is geopend tussen 10:00 – 20:00 in de zomer, en in de winter tussen 10:00 – 17:30. Een kaartje voor een volwassene kost 6 euro. Dit is inclusief toegang tot het huis en de tuinen. Voor kinderen betaal je 3 euro, en een familieticket is te koop voor 18 euro. Ook kan je een tour met een gids nemen voor 10 euro (incl. toegangsticket). Dit is zeker de moeite waard omdat je dan meer te weten komt over de historie van deze geweldig mooie plek. Een tour met gids duurt meestal ongeveer anderhalf uur.

Bezienswaardigheden op het terrein

initiation well Quinta da Regaleira PortugalEr zijn een hoop bezienswaardigheden op het terrein van Quinta da Regaleira die je zeker gezien moet hebben. Ga je met een gids dan krijg je ze allemaal uitgebreid te zien en wordt er ook verteld wat er waar te zien is. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de put met een kronkelende trap (zie afbeelding hier rechts). Er gaan verschillende theorieën over de betekenis van deze “omgekeerde toren”. Sommige zeggen dat het met het vrijmetselaarsgilde te maken heeft, andere met dente’s inferno of met moeder aarde. Misschien zullen we het nooit te weten komen. Verder is er nog een kapel, een ondergronds tunnelstelsel, een geheime waterval, een toren en de “portal of the guardians”  te bekijken. Genoeg te zien dus en je kan hier echt versteld staan van de manier waarop alles bewaard gebleven is.

De villa van Quinta da Regaleira

Quinta kan verschillende dingen betekenen in het Portugees, waaronder boerderij of landbouw. Maar villa is in dit geval zeker de juiste vertaling. Het hoofdgebouw staat aan de rand van het terrein en is vanuit de ingang meteen zichtbaar. Binnen zijn er diverse exposities te zien waaronder ook een maquette van het complete gebouw. Er zijn enorm veel mooie houtsnijwerken en beeldhouwwerken te zien in de plafonds en de muren. Als je goed oplet kan je allerlei verschillende dieren en vormen ontwaren in dit moois.

Kaart van Quinta da Regaleira

Plaats een reactie