Reisverzekering afsluiten

Er zijn nog steeds te veel mensen die op reis gaan en geen reisverzekering hebben afgesloten. Je moet er toch niet aan denken dat je bijvoorbeeld gewond raakt tijdens je vakantie of je wordt bestolen. Dan is het toch wel heel belangrijk dat je snel geholpen wordt. Nu kun je wel denken dat je kunt besparen op een reis door geen reisverzekering af te sluiten, maar die paar euro vallen in het niet als er wat gebeurt. Het is belangrijk dat je de aangeboden reisverzekeringen onderling goed vergelijkt. Er kunnen behoorlijke prijsverschillen zijn. Ook de punten waarvoor je verzekerd bent moet je onderling goed met elkaar vergelijken. Laat het niet op een paar tientjes aankomen als je op reis gaat. Een reisverzekering is onmisbaar, maar het is te hopen dat je hem niet nodig hebt.

Belangrijke vragen die je je vooraf moet stellen

Voor een reisverzekering kun je je afvragen of het verstandig is om een doorlopende- of kortlopende af te sluiten. Het is afhankelijk van je reispatroon. Ga je meermalen per jaar op reis dan kun je vaak beter een doorlopende reisverzekering kiezen. Daarbij moet je er wel op letten of je de reizen binnen of buiten Europa maakt. Ook kun je thuis ziek worden, voordat je zou willen vertrekken. Dan moet je een goede annuleringsverzekering hebben afgesloten.

De locatie-dekking bij een reisverzekering

Zodra je voor een doorlopende reisverzekering kiest, moet je aangeven of je voor reizen binnen Europa kiest of wereldwijd. Je kunt dat tussentijds vaak aanpassen. Wanneer je regelmatig buiten Europa reist, maar dat voorlopig niet meer zal doen, kun je de reisverzekering beter omzetten. De premie van een wereldwijde reisverzekering is duurder dan een van binnen Europa.

Sporten tijdens je vakantie

Wanneer je van plan bent om te gaan sporten, bijvoorbeeld duiken of skiën dan heb je daarvoor vaak een extra module bij je reisverzekering nodig. Je ski’s kunnen gestolen worden of je kunt je been breken. Je zult dan naar huis vervoerd moeten worden. Dan is het belangrijk dat die kosten betaald worden.

De tijdsduur waarvoor je reisverzekering geldt

De tijdsduur dat je voor een vakantie met je verzekering op reis kunt gaan verschilt in veel gevallen per maatschappij. Er zijn er waar je maar een maand mag wegblijven en bij anderen weer een jaar. Dat is belangrijk als je weet waar je naar toe gaat. Ga je een wereldreis maken dan zul je waarschijnlijk langer dan een maand wegblijven. Kijk dat dus vooraf goed na. Ga je een wereldreis maken dan moet je ook kijken naar de landen die je passeert. Moet je een visum hebben en dergelijke? Zorg dat alle papieren in orde zijn voordat je op reis gaat.

Ziektekosten

Je moet goed nakijken hoe je verzekerd bent wanneer je ziek wordt in het buitenland. Ook kun je een ongeluk veroorzaken. Hoe zit het dan met de medische en juridische kosten.

Zijn al je spullen verzekerd als je op reis gaat?

Omdat de dekking van de spullen die je bij je hebt per maatschappij vaak anders is, moet je nagaan welke verzekerd zijn en hoe. Veel maatschappijen hebben een maximum bedrag voor laptops en camera’s. Zelfs voor het contant geld staat in veel gevallen een maximum uitkering als je het zo verliezen of gestolen wordt.

Reisverzekering vergelijken

Ga op reis, maar kijk eerst alles goed na. Maak ruim voordat je weggaat een lijst waarop staat wat je allemaal moet meenemen en wat er gedaan moet worden voordat je weggaat. Daar is een reisverzekering een belangrijk onderdeel van. Een doorlopende reisverzekering vergelijken is daarom niet onverstandig. Wanneer je alles goed hebt geregeld, kun je genieten van je vakantie.

Plaats een reactie