Reizen in Azië

Azië is een populaire vakantiebestemming onder Europeanen. Een rondreis maken door dit continent staat dan ook op menig persoons bucketlist. Maar wat moet je zien als je naar Azië gaat? Wat mag je niet missen en hoe kan je het het beste regelen? Deze en meer vragen worden hieronder beantwoord. Ook is er voor elk budget een mogelijkheid om een rondreis te maken, Azië is voor iedereen.

Azië voor iedereen

Azië is een bestemming in opkomst. Voor zowel de backpackende student als de rondreizende volwassene vormt het continent een populaire uitdaging. Miljoenen mensen van over de hele wereld laten zich verleiden tot een reis naar de rijke cultuur en traditionele keukens van de vele verschillende landen in Azië. Een vakantie naar het continent komt dan ook in allerlei soorten en maten, van zowel groepsvakantie tot aan een privévakantie op maat. Bovendien zijn er enerzijds veel landen erg populair onder toeristen, daar waar andere nog onontdekte parels herbergen. Veel mensen grijpen een vakantie naar Azië zelfs aan voor een bezoek aan meerdere landen tegelijkertijd.

Waarom Azië?

Ruim 60% van de wereldbevolking woont in Azië. Al deze miljarden inwoners hebben in de loop van de geschiedenis een enorm rijke cultuur opgebouwd. Hoewel je het op het eerste gezicht niet zou zeggen, verschilt ieder land in dit continent enorm van de landen eromheen. Zowel in traditie, religie en de keuken kent ieder land een duidelijk onderscheid. Ook het weer in Azië is een belangrijke factor voor een reis naar het continent. De gemiddelde temperaturen liggen op het niveau van onze ideale zomer en met de vele parelwitte stranden is het goed genieten geblazen. Bovendien hoef je niet met een goedgevulde portemonnee op stap, omdat de prijzen van verblijf, vervoer en eten erg laag liggen. Verder staat Azië bekend om uiteenlopende culturen, landschappen en tradities. Laat je bijvoorbeeld verbazen door enorme tempels, inheemse rituelen en uitgestrekte oerwouden.

Het boeken van je privévakantie

Hoewel Azië een flink stuk aan de andere kant van de wereld ligt, is het boeken van een privévakantie naar het continent niet moeilijk. Via de website van vakantiebureau Van Verre tref je de meest optimale voorbereiding op een reis naar Azië. Van Verre is gespecialiseerd in het op maat maken van jouw privévakantie naar Azië. Het beschikt over een breed netwerk in de vele landen op het continent en kan zo voor iedereen een geschikte reis samenstellen. Ben je een levensgenieter, dan worden de meest paradijselijke plekjes voor je opgezocht. Houd je van activiteit, dan worden je de mooiste cruises, duikreizen en wandelingen aangeboden. Via hun website vind je veel informatie over het continent Azië en is het mogelijk om contact te leggen voor een persoonlijk gesprek. Ook worden er informatiedagen georganiseerd over het reizen naar dit continent en de verschillende landen en locaties.

Aanbod in landen

Van Verre biedt veel verschillende mogelijkheden voor een reis naar Azië. Een privévakantie boek je dan ook al gauw voor de landen Indonesië, Maleisië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Sri Lanka en Singapore. Deze landen zijn doorgaans het meest populair onder veel reizigers en op de website van Van Verre vind je over ieder land een heleboel informatie. Je vindt er onder meer uitleg over de cultuur van ieder land, alsook het aanbod in hotels en accommodaties. Op deze manier tref je de juiste voorbereiding op een reis naar het land dat in vele opzichten verschilt van ons eigen continent. Verder biedt Van Verre verschillende ideeën waarop je je vakantie kunt baseren. Met deze tips, die bouwstenen worden genoemd, stel je een privévakantie op maat samen.

Bouwstenen van een land

Door een unieke samenstelling van bouwstenen, bezoek je de verschillende landen in Azië op je eigen manier. Voor bijvoorbeeld Indonesië vind je per eiland het aanbod aan activiteiten en de manier waarop je deze eilanden kunt bereiken. Ook kun je kiezen uit een groot aanbod aan boottochten in het land. Kies je voor een reis naar Vietnam, dan heb je onder meer een verschillend aanbod in activiteiten in de verschillende gebieden die het land rijk is. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om afgelegen bergdorpjes te bezoeken en te overnachten bij lokale families. Ook zijn er zeer bijzondere activiteiten te ondernemen, zoals een unieke treinreis door het Britse verleden van Sri Lanka.

Een offerte op maat

Bij iedere bestemming kun je uitgebreide reisverhalen en andere blogs vinden die voorgangers van jou geschreven hebben. In combinatie met alle andere informatie van Van Verre, kun je voor jezelf een droomreis naar Azië schetsen. Van Verre helpt je vervolgens de ideeën vorm te geven. Voor al je ideeën kun je een vrijblijvende offerte laten opstellen, waarna je jouw privévakantie naar Azië kunt gaan boeken.

Plaats een reactie