Reizen met een camper

Toen wij besloten om te gaan rondreizen met een camper, hadden we er nog geen enkele ervaring mee. Tijdens onze vakanties zaten we in appartementen en hotels. We hebben zelfs een periode gehad dat we zoveel werkten, dat we onszelf 2 weken opsloten in luxe all inclusieve resorts om even helemaal niets te doen.

Gebrek aan ervaring hield ons niet tegen, sterker nog: Het avontuur werd er alleen maar groter door. Wel vonden we het belangrijk om goed na te denken over het type camper dat we wilden aanschaffen en wat we verder nog nodig hadden, om onze reis zo comfortabel mogelijk te maken. En dat is gelukt. We zijn nu een paar maanden onderweg en onze camper is een fantastische woning gebleken. We hebben alle soorten weer al meegemaakt: Van temperaturen ver onder nul, hevige regenval tot aan zonnige dagen waar de temperatuur op liep tot ver in de 30 graden. Met een fijne camper onderweg zijn, is reuze prettig. We hebben heerlijke bedden om in te slapen, veel ramen waardoor de camper lekker licht is van binnen en een goede keuken.

Altijd je bed bij je

slaapkamer tess camperReizen met de camper is een belevenis. Het mooiste van reizen met een camper, is dat je altijd je bed bij je hebt. Als je onderweg moe wordt, kun je een standplaats zoeken om even te rusten. En als je onderweg een mooie plek tegen komt, kun je besluiten om daar een tijdje te blijven. Het voordeel van een camper ten opzichte van een caravan is dat je veel meer mogelijkheden hebt om ergens even te parkeren. Zeker als je volledig zelfvoorzienend bent zoals wij. Wij hebben zonnepanelen op het dak, waardoor we altijd stroom hebben.

Gevoel van vrijheid

Het kunnen gaan en staan waar je wilt, geeft een enorm gevoel van vrijheid. Als je het ergens niet leuk vind, heb je snel de boel weer ingepakt en ben je zo weer onderweg naar de volgende bestemming. In ons geval is de camper ons huis en hebben we dus alles bij ons wat we in het dagelijks leven gebruiken. Dat geeft een nog groter gevoel van vrijheid, doordat je ook overal waar je bent, kunt doen wat je wilt doen. Als het regent bijvoorbeeld zoals vandaag, dan heb ik mijn laptop en kan ik vanuit de camper mijn werkzaamheden uitvoeren. Als het zonnetje dan weer gaat schijnen, heb ik zeeën van tijd om in de buitenlucht leuke dingen te doen met mijn gezin.

Planning

Frankrijk on routeDe enige planning die reizen met een camper vraagt is dat je nadenkt over de boodschappen, gas en water. Als je van plan bent om afgelegen te gaan staan, dan is het handig om vooraf te zorgen dat je voldoende water, gas en voedsel bij je hebt. Ben je iets vergeten en is de winkel niet op fiets- of loopafstand, dan moet je de boel weer inpakken en met je huis naar de winkel rijden. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om een motor of een kleine auto mee te nemen. Wij hebben alleen fietsen bij ons, dus als we afgelegen staan dan zorgen we voor handige boodschappen die weinig ruimte innemen en waar je veel van kunt eten.

Wonen in een camper

Toen we onze plannen voor een rondreis door Europa maakten, vroeg een vriendin me hoe we toch al die luxe van onze vrijstaande woning konden opgeven. Ik vertelde haar dat luxe in mijn beleving is dat je kunt gaan en staan waar je wilt en die luxe hadden we niet met die grote woning. Om daarin te mogen wonen, moesten we veel werken. Nu hebben we een heel kleine woning en hebben we de wereld als onze achtertuin. Het prachtige uitzicht waar woningbezitters tonnen voor hebben moeten neertellen, hebben wij gratis of voor een paar tientjes. En als we zin hebben in een nieuw uitzicht, dan rijden we gewoon een stukje verder.

Ontdekken

italie cinque terraMet de camper kun je de mooiste plekjes ontdekken, als je van de grote wegen afgaat. Wij hebben onze camper al bij verschillende mensen in de tuin mogen parkeren met adembenemende uitzichten. Zo stonden we in Italië bij mensen die uitzicht hadden op Lago d’Iseo. Het waren bijzonder vriendelijke mensen die er alles aan deden om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het water kwam rechtstreeks uit de bergen en was van het zuiverste soort. Het was een heerlijke plek.

Camper huren

Als je twijfelt of je het leuk zou vinden om met een camper rond te reizen, dan zou je eens een camper kunnen huren. Veel bedrijven, maar ook particulieren verhuren campers.

Wij kunnen het in ieder geval van harte aanbevelen om het te doen.

Plaats een reactie