Roadtrip Zweden, één met de natuur

De Scandinavische landen staan er om bekend zich uitstekend te lenen voor het ondernemen van een roadtrip. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is er natuurlijk de geweldige natuur welke je in deze landen aan kan treffen. Dat is echter niet alles. Afhankelijk van de route die je aflegt kan je namelijk tijdens de maanden juni en (een stukje van) juli rekenen op de aanwezigheid van de middernachtzon. Deze zorgt er voor dat je eigenlijk de klok rond de wondermooie omgevingen van deze landen kan ontdekken. Wil jij graag een leuke roadtrip maken doorheen Zweden? In dat geval zetten we op deze pagina graag speciaal voor jou alvast enkele niet te missen hoogtepunten op een rijtje!

Het eiland Öland

Op ongeveer vier uur rijden van de Deense hoofdstad Kopenhagen is het Zweedse eiland Öland terug te vinden. Dit eiland bevindt zich voor de oostkust van het land en kenmerkt zich door de aanwezigheid van niet alleen oude molens, maar ook rode vakantiehuisjes en pijnboombossen. Naar Öland wordt ook vaak verwezen als zijnde een uitstekend eiland voor het ondernemen van een vakantie. Dat is ook niet zo vreemd, want het landschap is er overwegend vlak. Wanneer je het eiland Öland hebt ontdekt is het aan te raden om verder te reizen doorheen de provincie Småland. Hier kan je er onder meer voor kiezen om het wilderniskamp Ramoa Adventures in Ramkvilla aan te doen. Vergeet ook zeker niet om in de omgeving het nationale park ‘Söderåsen’ te ontdekken. Ook hier zijn prachtige wandelingen te maken.

Ontdek de mooiste stranden van Zuid-Zweden

Zuid-Zweden staat er om bekend een verrassend mild klimaat te hebben welke zich bovendien kenmerkt door menig aantal zonuren. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat heel wat reizigers er tijdens de zomermaanden voor kiezen om naar deze plaats af te reizen. Verspreid over Zuid-Zweden zijn niet alleen prachtige natuurgebieden terug te vinden, je treft er ook menig aantal uitnodigende stranden aan. Bovendien geldt hier dat je nooit hoeft te vrezen voor volgepakte stranden, in tegendeel. Enkele zeer interessante stranden welke zijn terug te vinden in Skåne en Småland die je absoluut eens bezocht moet hebben zijn onder meer:

• Långa bryggan/Saltsjöbad, Bjärred;
• Falsterbo Strandbad;
• Skanörs havsbad;
• Västervik;
• Kämpinge Strandbad;

Wil je graag kunnen genieten op een geweldig strand in de nabijheid van één van de grotere Zweedse steden? In dat geval is het de moeite waard om naar het strand van Långa bryggan/Saltsjöbad, Bjärred af te reizen. Dit strand bevindt zich namelijk slechts op een afstand van zo’n 20 kilometer ten noorden van de stad Malmö. Rond het strand zijn bovendien heel wat uitnodigende bars en restaurants terug te vinden waarin je, je zeker zal vermaken.

Maak kennis met de prachtige nationale parken van Zweden

Tijdens een roadtrip doorheen Zweden zal je ongetwijfeld ook verschillende nationale parken aandoen. In het bijzonder in de regio Skåne zijn werkelijk prachtige nationale parken te bezoeken. Sowieso is dit één van de mooiste regio’s van het land. Je treft hier niet alleen ruige kusten aan, maar ook prachtige, diep uitgestrekte wouden en gele koolzaadvelden. Wil je graag tijdens je rondreis doorheen deze regio de mooiste nationale parken niet over het hoofd zien? Dan moet je de onderstaande zeker en vast in je reisplanning opnemen!

1. Söderasen;
2. Kullaberg;
3. Stenshuvud;
4. Smygehuk;
5. Vattenriket;

In het bijzonder Vattenriket is een toonbeeld van hoe gevarieerd een natuurlijke omgeving wel niet kan zijn. Verspreid over deze plaats zijn bovendien diverse observatietorens terug te vinden. Deze bieden je een werkelijk geweldig uitzicht over de omgeving. Overal staan bovendien interessante informatiebordjes opgesteld welke je kennis laten maken met alle wonderen die deze regio voor jou in petto heeft. Vattenriket staat algemeen bekend als één van de meest gevarieerde wetlands van heel Europa. Dit zorgt er voor dat ze absoluut niet op je verlanglijstje mag ontbreken, in tegendeel.

Vergeet ook het prachtige eiland ‘Ven’ niet!

Last but not least mag je tijdens een rondreis door Zweden ook zeker en vast het eiland ‘Ven’, gelegen op de grens met Denemarken niet over het hoofd zien. Eenmaal aangekomen in het plaatsje Bäckviken op Ven wordt je als het ware terug in de tijd geteleporteerd. Je treft hier een gemoedelijk klein haventje aan waarin niet alleen een ijskraampje is terug te vinden, maar ook een fijn openluchtcafeetje. De tijd is hier duidelijk blijven stilstaan. Wil je graag het eiland Ven op de meest optimale wijze ontdekken? Laat de auto dan even aan de kant staan en kies er voor om een fiets te huren. In het bijzonder tijdens de aangenaam warme zomermaanden is dit ronduit formidabel! Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, het ondernemen van een roadtrip van een roadtrip doorheen Zweden is iets wat je niet snel meer zal vergeten!

Plaats een reactie