Rondreis door Nieuw-Aquitanië langs toeristische plekken

Brede zandstranden, hoge bergen, uitgestrekte wijngaarden, schitterende valleien, ongerepte natuurgebieden, authentieke Franse vakantiehuizen en typisch Franse dorpjes. De regio Aquitanië in het zuidwesten van Frankrijk heeft het allemaal. Bent u van plan een rondreis door deze regio te maken? Lees dan onderstaande aanraders!

De Dordogne

Dordogne in FrankrijkDe Dordogne in het noorden van Nieuw-Aquitanië is één van de populairste departementen. Voor velen is de Dordogne een ideale bestemming door de mix van natuur, cultuur en historie, de gastronomie en de vele (kindvriendelijke) campings. De leuke stadjes en dorpen, mooie kastelen, prehistorische grotten en spelonken maken van de Dordogne een gevarieerd vakantiegebied. Door de aanwezigheid van rivieren zoals de Dordogne en de Vézère is kanoën een leuke activiteit.

De Gironde

GirondeDe Gironde is het grootste departement van Frankrijk en heeft een oppervlakte van 100.000 km2. Breng in elk geval een bezoek aan de prachtige stad Bordeaux, tevens de hoofdstad van Nieuw-Aquitanië. Achter de kust loopt vanaf de monding van de Gironde tot aan het Bassin d’Arcachon een fietspad met allerlei vertakkingen. Het maakt de Gironde tot een fantastisch gebied voor een fietsvakantie. Aan de stranden van de Gironde is surfen op de golven dé activiteit.

Les Landes

Les LandesHet departement Les Landes maakt ook deel uit van de regio Nieuw-Aquitanië en bestaat voor een groot deel uit aangeplant dennenbos en natuurlijk uit de prachtige kuststreek langs de Atlantische Oceaan. De dorpen Mimizan en Biscarrosse staan bekend om de mooie golven. Oók als je niet van surfen houdt, is dit echt een bezoekje waard. Les Landes is ook beroemd om zijn kuuroorden: Saint-Paul-lès-Dax, Eugénie-les-Bains, Préchacq-les-Bains en Saubusse-les-Bains. In de Romeinse stad Dax staat het allereerste kuuroord van Frankrijk.

Pyrénées-Atlantiques

Pyrénées-AtlantiquesPyrénées-Atlantiques is het departement in Nieuw-Aquitanië met bekende plaatsen, zoals Biarritz, Bayonne en Pau. Dit gebied ligt in het meest zuid-westelijke puntje van Frankrijk en wordt ingesloten door de Atlantische kust en de Pyreneeën. Deze ligging is ideaal voor een onvergetelijke vakantie. Aan de kust bij Biarritz en Hendaye nodigen de mooie zandstranden uit voor een strandvakantie. Surfliefhebbers zitten hier goed. Dit is dé surfspot van Frankrijk waar de golven van de Atlantische Oceaan groot zijn!

Wilt u van tevoren uw rondreis samenstellen? Ga dan naar de website France Voyage. Op deze website vindt u praktische informatie, tips en een tool om uw rondreis voor te bereiden.

Plaats een reactie