Rondreis door Tenerife: een paradijs in Europa!

Tenerife is het grootste van alle Canarische eilanden. Het is ondertussen al heel erg bekend bij Nederlanders en Belgen, maar helaas alleen als zoneiland tijdens de koude wintermaanden. Dit eiland heeft echter zó veel meer te bieden en de beste manier om het te verkennen is dan ook door een rondreis door Tenerife te plannen.

Hier zijn alvast enkele must-see stops voor tijdens je route!

Teide nationaal park

Een rondreis door Tenerife is natuurlijk niet compleet zonder het bekendste natuurdomein te bezoeken. Teide National Park is het drukstbezochte nationale park van Spanje en dat heeft natuurlijk alles te maken met de magische maanlandschappen en de fenomenale gelijknamige vulkaan. Je kunt zelfs met een kabeltram naar dit hoogste punt van Spanje klimmen voor nóg mooiere panorama’s!

Om dit nationale park te verkennen, moet je echt een auto huren in Tenerife. Dit natuurdomein is gi-gan-tisch groot en je hebt echt wel (minstens!) een volledige dag nodig om dit spectaculaire plaatsje te ontdekken.

Costa Adeje

Natuurlijk moet je ook enkele dagen in het zuiden doorbrengen tijdens een rondreis door Tenerife! Daar vind je namelijk de populaire badplaatsen zoals Playa de las Americas en Costa Adeje.

Mijn voorkeur gaat uit naar dat laatste, omdat het hier allemaal veel moderner en mooier is. Daardoor is het ook wel een stukje duurder dan elders, maar he… Je bent natuurlijk wel op vakantie!

La Laguna

Ben je een fan van pittoreske dorpjes en steden? Ga dan zeker naar La Laguna! Deze stad in het noorden is niet alleen omringd door fantastische natuur, maar heeft ook in het centrum heel wat moois om te ontdekken.

Verdwaal opzettelijk door het historische centrum en verbaas je over de kleurrijke huisjes, vreemde drakenbloedbomen en ga enkele lokale specialiteiten boeken. Het lijkt alsof de tijd hier is blijven stilstaan!

Anagu Rural Park

anagu-rural-parkEen niet te missen bezienswaardigheid tijdens een autorondreis door Tenerife, is het Anagu Rural Park. Dit natuurdomein ligt vlak bij La Laguna en is het best te omschrijven als een sprookjesbos met vele kronkelende paden en verborgen plekjes. Die huurauto in Tenerife die ik eerder al aanraadde, is hier ook echt onmisbaar!

Vergeet onderweg zeker niet te stoppen om de Trail of Senses wandeling te maken en iets verderop ook de Camino Viejo te bezoeken.

Puerto de la Cruz

Nog zo’n pittoresk dorpje, is Puerto de la Cruz. De dijk langs de ruige oceaan met de beroemde Lago Martiánez en de natuurlijke zwembaden zijn alvast prachtig, maar voor mij is het vooral het historische centrum die de moeite is.

Kuier hier door de leuke straatjes of ga mensen kijken op één van de vele restaurants en koffiebars. Wandel nadien zeker even langs de haven voor een mooi uitzicht over de zee en het stadje.

En nog meer tips

playa-de-las-teresitasNatuurlijk is er nog véél meer te ontdekken tijdens een rondreis door Tenerife. Een weekje op dit paradijseiland is dan ook zo gevuld!

Andere ideeën en bezienswaardigheden zijn o.a. dolfijnen spotten, Masca (ook wel het Machu Picchu van Europa genoemd!), Cueva del Viento (een lavagrot die je kan afdalen), La Orotava (een prachtig dorpje) en natuurlijk nog meer stranden zoals Playa de las Teresitas en Playa el Médano.

Zie je een autorondreis door Tenerife wel zitten, maar valt ze ter plekke (letterlijk!) in het water? Lees dan ook onze tips voor dit eiland bij slecht weer.

Plaats een reactie