Skivakantie in Italië

Italië is misschien niet het eerste land wat in je opkomt als je aan een skivakantie denkt. Toch heeft Italië erg mooie skigebieden. Ook zijn er meerdere zeer goed onderhouden pistes te vinden in deze gebieden. Daarnaast kan je in Italië natuurlijk altijd lekker eten en is het qua reistijd vanuit Nederland nog goed te doen met de auto of het vliegtuig.

Meer dan de zon

Italië staat bekend om tal van zaken. Mode, de keuken, toeristische trekpleisters en vooral de zon. Toch staat ook een skivakantie on Italië voor veel wintersporters bovenaan het lijstje. Italië kent verschillende berggebieden waar de mooiste pistes aangelegd zijn. Veel van deze skigebieden zijn bovendien aaneengesloten, waardoor je kunt genieten van kilometerslange pistes. Een skivakantie in Italië biedt voor ieder wat wils. Van gezellige gebieden voor jongeren tot moderne accommodaties voor de ervaren wintersporter. Bijkomend voordeel is dat Italië op vele manieren goed te bereiken is. Bijvoorbeeld per auto of via een vlucht naar steden als Milaan, Turijn en Verona.

Wintersport op maat in Italië

Hoewel enorm veel Nederlanders jaarlijks op wintersport gaan, zijn er nog genoeg mensen te vinden die de stap nog niet gewaagd hebben. Ook zijn er mensen die weleens een skivakantie geprobeerd hebben, maar van een koude kermis zijn thuisgekomen of er zelfs een hekel aan hebben gekregen. In tegenstelling tot veel andere soort vakanties, is een skivakantie er eentje van de grondige voorbereiding. De kern van wintersport zit in het zo leuk maken voor jezelf als kan. Dit kan gebaseerd zijn op de skilessen die je ter plaatse kunt volgen, het type publiek dat op een gebied afkomt en de voorzieningen van de accommodatie. Ook vinden veel mensen het belangrijk dat er genoeg te doen is buiten het skiën om, zoals het bezoeken van een dorp of een gezellige après-ski.

Ruime keus bij Summit Travel

Een expert op het gebied van skivakanties in Italië is Summit Travel. Hier vind je bijna 80 verschillende gebieden waar je een ultieme wintersport kunt beleven. De locaties verschillen in grootte, soorten pistes en type accommodaties. Daarom is er voor iedere portemonnee en voor iedere soort wintersporter een geschikte skivakantie te boeken bij Summit Travel. De meest populaire gebieden voor skivakantie in Italië zijn onder meer Skirama Dolomiti, Dolomiti Superski en Via Lattea. Een zoektocht op Summit Travel kun je bovendien geheel aanpassen naar eigen wens, bijvoorbeeld op basis van prijsklasse, gebied, faciliteiten van het dorp en de plek waar je verblijft.

Een goede uitrusting

Een van de grootste kansen op succes bij een skivakantie in Italië wordt bepaald door je voorbereiding. Een goede voorbereiding is een must en bovendien geheel persoonlijk. Sommige wintersporters willen van alle gemakken voorzien zijn in de accommodatie, terwijl anderen liefst zoveel mogelijk materialen zelf tot hun beschikking hebben. Denk hierbij aan ski’s of snowboards, maar ook andere materialen die je beschermen tegen bijvoorbeeld zon, kou en blessures. Wie op z’n gemak op de piste staat, haalt dan ook het meeste uit de afdaling.

Koubescherming bij Wintersportartikelen.nl

Wintersport betekent vaak kou. Om je hier goed tegen te beschermen, biedt Wintersportartikelen.nl je een groot assortiment aan producten voor koubescherming. Mutsen houden je hoofd warm, terwijl speciale voetwarmers je voeten beschermen tegen de continue aanwezigheid van sneeuw. Verder vind je verschillende soorten nek- en oorwarmers, hoofdbande, sjaals en handschoenen. Bovendien mag je tegenwoordig gezien worden op de piste. Kies daarom uit de leukste kleuren en patronen.

Plaats een reactie