Skivakantie in Zwitserland

Zwitserland is een van de duurdere landen om op skivakantie te gaan. Er zit ook een groot verschil in de skipistes, er zijn enorme skipistes en de hoogste berg is de Matterhorn, die met 4478meter overal bovenuit torent. Maar ook zijn er kleine pistes waar je meer rust kan vinden om te skiën. Het voordeel hiervan is dat er voor iedere skiër wat te vinden is.

Daarom kies je voor een skivakantie in Zwitserland

Hoewel sommige vakantiegangers zich aangetrokken voelen tot campings aan zee zoeken anderen de pistes op voor een skivakantie. Bestemmingen als Frankrijk en Oostenrijk zijn erg populair, maar voor deze bestemming wordt vooralsnog weinig gekozen. Daarom is een skivakantie in Zwitserland de juiste keuze. In de skigebieden is het rustiger waardoor je meer van de vrije natuur genieten kunt. Waar je bij campings aan zee in nette rijen naast elkaar ligt, heb je in deze bergen de ruimte om vrij te bewegen.

Als je tijdens je skivakantie op zoek bent naar extatische feesten, ben je bij Zwitserland bij het verkeerde adres. Wellicht zijn campings aan zee een betere keuze. In het berglandschap vind je pittoreske bergdorpjes met een gemoedelijke sfeer. Er zijn geen Nederlandstalige menukaarten te vinden, maar je komt in aanraking met het authentieke Zwitserland. Na een dag lang hoge bergen te hebben overwonnen, kun je ’s avonds tot rust komen met een lekker diner of een bezoek aan een kuuroord. Je hoeft dus niet te kiezen voor campings aan zee om van warmte te kunnen genieten.

Sneeuwzekerheid in Zwitserland

Als je kiest voor een skivakantie in Zwitserland ben je verzekerd van sneeuw. Van Zermatt tot Saas-Fee, elke dag komt er een paar centimeter sneeuw bij. De temperaturen liegen er niet om. De minimale temperaturen liggen rond de -17 °C en met maximale temperaturen van ongeveer -10 °C zijn de omstandigheden voor sneeuw ideaal. Eigenlijk is een skivakantie in Zwitserland voor elke skiliefhebber een locatie welke afgevinkt dient te worden. Mocht je niet van de barre temperaturen houden, zijn campings aan zee natuurlijk ook prima.

Trotseer de koude bergen in passende kledij

Voor een skivakantie in Zwitserland moet je je goed voorbereiden. Vanzelfsprekend kun je op locatie zaken huren, maar het is vaak prettiger in eigen kledij de koude bergen te trotseren. Als je naast het skiën de ongerepte natuur te voet verkennen wilt, kan een stevig paar bergschoenen niet in de koffer of reistas ontbreken. Je wilt geen last hebben van bevroren tenen. Daarom kun je de aanschaf van bergschoenen zien als een investering. Dan kom je in ieder geval met al je tenen terug van je skivakantie in Zwitserland.

Beschikbare accommodaties voor een skivakantie in Zwitserland

In dit berggebied zijn tal van type accommodaties te vinden. Net als bij campings aan zee is er ook in Zwitserland voor ieder wat wils. Er zijn diverse arrangementen in verschillende prijsklassen, variërend van zo’n 150 euro tot 690 euro. Er zijn degelijke appartementen op een centrale ligging zodat je snel bij de skiliften bent. Tevens vind je traditionele hotels en comfortabele chalets. Of kies een hotel welke alleen via kabelbaan bereiken kunt. Midden in de bergen met alleen de natuur om je heen. Maar houd dan wel rekening met de openingstijden van de lift.

Plaats een reactie