Sportieve kitesurf vakantie onder de Portugese zon?

De hele dag op het strand liggen en af en toe een duik in het water. Een rustige vakantie is af en toe lekker, maar een sportieve vakantie daarentegen? Pak het deze zomer nét iets anders aan, ga kitesurfen in Portugal onder de stralende zon en laat je voorttrekken door een vlieger (kite) midden in de helderblauwe zee. Sluit je dag af met een heerlijk biertje en start de volgende dag weer met je sportieve uitdaging. Waar wacht je nog op?

Kitesurfen in Portugal

Kitsurfen in PortugalKitesurfen, wat is dat nu eigenlijk? Surfen kennen wij allemaal wel. Met een surfplank de zee in en je laten voortbewegen door de golven die de prachtige zee te bieden heeft. Kitesurfen is een vorm van watersport waarbij je op een plank je laat voortbewegen door een kite. Je kan ver en hoog springen en er zijn wel eens snelheden tot en met 100 km/u gehaald. Je kan natuurlijk in ons eigen kikkerlandje beginnen met lessen, maar waarom niet meteen beginnen in een warm land én op een mooie locatie? Lees nu alle fijne kneepjes van Kitesurfen Portugal.

Lagune van Obidos

Portugal? Waarom daar? Naast dat Portugal een zeer geliefd vakantieland is bij veel Nederlanders, ben je daar als beginnende kitesurfer ook aan het juiste adres. Het groeiende aantal reizigers is te danken aan een rijke cultuur en prachtige stranden. Er wordt op verschillende spots in Portugal gekite langs de kust. Een populaire spot is de lagune van Obidos (80km boven Lissabon)  Je kan hier kiten op rustig vlak water, maar iets verderop kun je ook op voortbewegen op de golven van de oceaan. Deze plek is voor zowel beginners als gevorderden een ideale plek om je kite skills nieuw leven in te blazen!

Kitesurf benodigdheden

Vaak kan je bij de organisatie waar je de lessen volgt materiaal huren om zo de basistechnieken onder de knie te krijgen. Ben je zo enthousiast geworden en wil je vaker gaan kitesurfen? Dan is het verstandig om de basisuitrusting aan te schaffen. Hierbij te denken aan een kite, een board, wetsuit en een trapeze. Een trapeze is een soort harnas voor om je lichaam. De basisuitrusting voor beginners is nieuw al verkrijgbaar vanaf +/- €2000. Je zou ook de materialen tweedehands kunnen huren, maar doordat de kites elk jaar weer beter worden zou ik het persoonlijk afraden. Klaar voor een zomer vol uitdaging? Boek je reis bij een kite organisatie en ga ervoor deze zomer!

Plaats een reactie