Spullen die je niet mag vergeten als je op reis gaat

Veel mensen pakken vrij impulsief hun koffer in als ze op vakantie gaan. Voor het o-zo handige inpaklijstje hebben we meestal geen tijd (of er überhaupt geen zin) en daarom denken we meestal dat het pakken goed te overzien is. Vooral voor de vrouwelijke reizigers is het soms toch wel slim een klein lijstje te maken van de kledingstukken die je mee wilt slepen op reis – je kan dan mentaal bepaalde ‘setjes’ met elkaar combineren zodat je niet met een willekeurig kledingstuk op reis opgescheept zit wat nergens bij past.

Dingen die je écht niet moet vergeten

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die je snel vergeet als je op reis gaat, maar die je wel echt nodig hebt…

  • PaspoortMet stip op nummer één: je paspoort of ID-kaart. Zonder deze documenten mag je officieel het land niet eens verlaten. Ga je met een identiteitskaart gaat reizen, check vooraf even of het land van je bestemming wel de ID-kaart als geldig identificatiemiddel erkent. Daarom heb ik altijd alleen maar een paspoort bij me, dan weet ik tenminste helemaal zeker dat ik ‘legaal’ een land binnen mag.
  • Geld, pinpassen en creditcards. Binnen Europa geen punt natuurlijk, maar als je naar Engeland reist of buiten de EU, is het handig ervoor te zorgen een basis aan lokale valuta mee te nemen. Tegenwoordig kan je in steeds meer landen gewoon pinnen, maar misschien heb je net pech op het vliegveld of station en kan je daar niet pinnen. Vooral voor landen als Amerika is een pak aan dollars een slimme keuze (en het is nog voordelig ook!). Ook heb je vaak een creditcard nodig om te kunnen betalen in Amerika.
  • Je vliegticket, treinticket of ander bewijs dat je een vervoermiddel al geboekt of geregeld heb. Zorg daarnaast gewoon dat je altijd ruim op tijd aanwezig bent, daarmee bespaar je jezelf heel veel onnodige stress.
  • Opladers, batterijen en accus van je electronica. Je camera of telefoon zul je meestal niet zo snel vergeten, maar om langdurig deze handige dingetjes te kunnen blijven gebruiken heb je wél de bijbehorende oplader, accu of batterijen nodig. Ook andere snoertjes (bijvoorbeeld om je foto’s op een computer te zetten) zijn eventueel handig voor op reis.
  • Als je ergens een overnachting (hotelkamer of campingplek) gereserveerd hebt, zorg dan dat je voor de zekerheid een bevestiging van de reserving uitgeprint bij je hebt om eventuele verwarringen op locatie te vermijden. Zo heb je altijd een bewijs dat je echt gereserveerd en betaald hebt.

Handige dingen om mee te nemen

Naast dingen die je écht niet mag vergeten zijn er natuurlijk ook dingen die vaak vergeten worden, maar die wel súper handig zijn om bij je te hebben tijdens je reis!

  • Een mini persoonlijke reisapotheek. Neem een paar hulpmiddelen mee om te helpen tegen vervelende kwaaltjes waar je persoonlijk snel last van hebt. Sleep dus geen hele medicijnkast mee, maar heb standaard een aantal paracetamolletjes en andere voor jou relevante medicatie in je toilettas. Plus een paar pleisters, dat is altijd handig.
  • Ga je kamperen? Of naar een plek waar geen of weinig straatverlichting is? Neem dan een goede zaklamp mee! Zelf heb ik al een aantal keer meegemaakt dat we ‘s nachts in het pikkedonker terug moesten naar onze tent of onze verblijfsplaats.

Plaats een reactie