St. Anton am Arlberg: de ultieme wintersportbestemming

In de Oostenrijkse Alpen ligt Sankt Anton, een dorp dat niet onbekend is onder de wintersportliefhebbers. Sankt Anton heeft zich ontwikkeld tot een moderne wintersportplaats en daar zijn de inwoners heel erg trots op. Er gaan dan ook veel positieve verhalen rond over Sankt Anton en deze zijn helemaal terecht. Aan de positieve reviews willen wij onze bijdrage leveren in dit artikel!

Sankt Anton, het dorp

Het dorp in het Skigebied op de Arlberg is zo prachtig dat je er bijna ademloos van wordt. In Sankt Anton vind je naast gezellige bars en heerlijke restaurants ook heel wat winkels waar wintersportmateriaal gekocht kan worden. ‘s Avonds wordt het soms misschien iets te levendig en gezellig, wanneer de dronken wintersporters zich laten zien die te diep in het glaasje gekeken hebben. Als je hier niet zo van houdt, dan kun je de late (of vroege) uurtjes het beste laten voor wat het is. Overdag is het dorp echter altijd erg aangenaam en gezellig om doorheen te wandelen!

Wintersporten

St. Anton am ArlbergAan sneeuw heb je in de Arlberg zeker geen tekort en wintersporters rondom dit gebied hebben niets te klagen over de kwaliteit van de sneeuw. Elke ochtend als je de piste oploopt om te beginnen aan een tocht over het skigebied, ligt er alweer een vers laagje sneeuw je te begroeten. Tijdens de tocht wordt je midden in de piste afgezet en soms is het zicht over de piste erg slecht, als het weer nogal somber is. Dit was helaas ook het geval toen wij er waren. Toch zijn er altijd wel veel wintersporters aanwezig die veel ervaring hebben. Voor beginners die nog niet zo lang aan wintersport doen, is er helaas wat minder keuze. Dit komt namelijk door het feit dat de pisten die aanwezig zijn, erg steil zijn en dus meer gericht zijn op wintersporters die reeds goede technieken beheersen. Voor beginners dus nogal saai, maar voor kinderen is er gelukkig wel een speciale kinderpiste aanwezig.

Gelukkig hebben we de volgende dag meer geluk: het weer is opgeklaard en de lucht is helder! Wanneer we de piste opgelopen hebben, ligt er alweer een nieuwe laag sneeuw. Onder de aanwezige freeriders en wintersporters op de piste heerst de zogeheten poederstress: zij willen allemaal zo snel mogelijk de piste af gaan zodat zij als eerste hun sporen achterlaten in de vers gevallen laag sneeuw. Toch duurt het een tijdje voordat de Galzigbahn opent, vanwege de kans op een lawine. Op een zeker moment opent de piste toch en dan sprinten alle wintersporters zich naar de lift om als eerste hun sporen te kunnen zetten in de frisse laag sneeuw. Vanaf de piste kun je genieten van een adembenemend uitzicht en kunnen we ons helemaal uitleven op onze ski’s. Dit maakt het wintersportoord echt geweldig en helemaal de moeite waard!

Rendl

Vanaf Sankt Anton is het mogelijk om naar het tegenover gelegen skigebied te gaan, genaamd Rendl. Dit raden we absoluut aan, want in tegenstelling tot Sankt Anton, is het skigebied rondom Rendl een stuk rustiger. Ook beschikt Rendl over een prachtig terras boven een park voor freestylers. Je kunt vanaf dit terras dus lekker genieten van een prachtig uitzicht over dit park en je vergapen aan de kunsten die de freestylers laten zien.

Après-ski

ArlbergBij een wintersportvakantie hoort een après-ski en daarin wordt je in Sankt Anton ook voorzien. Een van de bekendste après-ski-bars in Sankt Anton is waarschijnlijk MooserWirt. Deze bar ligt in een dorp net boven het skigebied, dus je moet wel eventjes de hoogte opzoeken. Soms ben je toeschouwer van een hilarisch tafereel wanneer dronken wintersporters naar beneden proberen te komen terwijl ze nog hun skilatten aanhebben. Naast de MooserWirt zijn Krazy Kanguruh, Heustadl, Picadilly en Horny Bull ook populaire plekken voor après-ski. Heustadl heeft soms livemuziek, dus dat is erg leuk. En houd je niet zo van après-ski? Er zijn ook gezellige barretjes in de dorpjes rondom het skigebied, dus er is voor ieder wat wils.

Eigen appartement in Sankt Anton

Als je een fervente wintersporter bent en goede technieken beheerst, dan kunnen we je zeker aanraden om eens na te denken over het kopen van een eigen appartement in dit mooie gebied in Oostenrijk. Niet alleen in het wintersportseizoen is het hier goed vertoeven, maar ook ‘s zomers hebben de Oostenrijkse Alpen zijn charme. Je kunt dan lekker wandelen en genieten van de Alpen en de dorpjes die eromheen liggen.

Is het mijn geld wel waard?

Het gebied rond Sankt Anton is erg mooi en dit kunnen alle wintersporters wel beamen. Toch is een wintersportvakantie naar dit gebied helaas niet voor iedereen besteed. Dit komt door het feit dat de prijzen voor overnachtingen in de Oostenrijkse Alpen aardig aan de prijs zijn. Voor Sankt Anton geldt zelfs dat deze prijzen boven het gemiddelde ligt. Houd er verder ook rekening mee dat het skigebied van Sankt Anton zich voornamelijk richt op gevorderde wintersporters die goede technieken beheersen. Voor beginners en kinderen is het helaas wat minder spannend, want voor deze doelgroepen zijn er minder mogelijkheden aan de Arlberg.

Plaats een reactie