Stedentrip Florence, Centrum van de Renaissancecultuur

Top van de Renaissancecultuur

Bent u geïnteresseerd in de renaissancecultuur? Dan is Florence voor u echt het reisdoel bij uitstek. Het centrum van Florence is net een openluchtmuseum vol kerken, musea en paleizen waar veel kunstvoorwerpen uit de Renaissance te bewonderen zijn. Het mooie hiervan is dat Florence een vrij kleine stad is met een klein en compact centrum, dat via de vele autovrije zones makkelijk te belopen is. Een bezoek aan Florence kan dus geheel te voet gedaan worden en alle bezienswaardigheden zijn met wandelroutes te bezichtigen. Ook het reizen naar Florence is goed te doen, met het vliegtuig ben je vanaf de Nederlandse luchthavens in no-time in Florence.

Prachtige kerken met schitterende kunstwerken

Duomo in FlorenceDe stad Florence staat vol met kerken waar veel prachtige beelden, schilderijen en fresco ‘s te bewonderen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Duomo, de kathedraal, met zijn prachtige koepels, muren en deuren. Of de Gothische Santa Croce met de graven van vele beroemdheden, zoals Michelangelo. Maar ook de Battistero, de doopkapel naast de Duomo, met zijn schitterende bronzen deuren en beschilderde gewelven deuren mag er zeker zijn.

Veel mooie musea

De stad Florence kent vele musea met grote collecties (renaissance)kunst. Het Uffizi bijvoorbeeld, een van de belangrijkste musea ter wereld met zeer grote collecties van de grootste kunstenaars uit Florence en ver daarbuiten. Denk aan Rembrandt, Durer, Rafaël of Michelangelo. De beroemde David van Michelangelo staat dan weer in de Galleria dell’ Academia, waar zich tevens een belangrijke collectie Florentijnse schilderkunst bevindt.

De imposante paleizen van Florence

Palazzo Vecchio in FlorenceNatuurlijk kent de sta ook enige centra van de oude wereldse macht. Zoals bijvoorbeeld het Palazzo Vechio, het oude stadhuis in het oude centrum van de stad. Het palazzo kent mooie zalen en een grote kunstcollectie. Het toppunt van de oude wereldse macht vormt echter het Palazzo Pitti, een monumentaal renaissancepaleis. Kort bewoond door de Medicis en andere locale grootheden herbergt het paleis nu 6 musea. De bekendste daarvan is de Galeria Palatina met een grote kunstcollectie van de Medicis. In het Museo degli Argenti kun je daarnaast nog de edelstenen en grote zilvercollectie van deze roemruchte familie bewonderen.

Handige reisgids voor Florence

Aan de grote hoeveelheid kunst in Florence lijkt geen einde te komen. Ga het daarom zelf snel bekijken. Neem bij het bekijken van Florence wel een goede reisgids mee, de reisgidsen van Timetomomo bieden uitstekende wandelroutes waarbij je alles van de stad te zien krijgt. Bestel je Time to Momo reisgids voor Florence online! Er is ook een handige app verkrijgbaar als je geen zin of ruimte hebt om een reisgids mee te nemen. De Time to Momo app voor Florance kost €6,99.

Kaart van Florence

Plaats een reactie