Stedentrip Milaan, waan je in Milanese pracht en praal

Milanse pracht en praal

De bedrijvige stad Milaan is na Rome de grootste stad van Italië. De plaats, die je in het noorden van het land vindt, heeft maar liefst 1,3 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 182 vierkante kilometer. De Milanese bevolking geniet iedere dag weer van alle culturele elementen die in de stad te vinden zijn. Wil je ook een bezoek brengen aan de stad? Vaak is de voordeligste manier om dit te doen met een last minute Italië. Vanuit Nederland is het iets minder dan 2 uur vliegen om in Milaan te komen.

De lange en tumultueuze geschiedenis van Milaan

Kathedraal van Milaan boogDe stad Milaan werd al vroeg gesticht, waarschijnlijk rond 600 voor Christus. Toen waren het de Noord-Italiaanse Kelten die hier de baas waren. Zo’n 800 jaar later namen de Romeinen de macht over. Milaan is zelfs heel even de hoofdstad geweest van het West-Romeinse Rijk. De stad is vroeger regelmatig binnengevallen, onder andere door Attila en zijn Hunnen, de Ostrogoten en de Longobarden. In de middeleeuwen brak de Pest uit, maar dankzij het ingenieuze idee om alle huizen met pestlijders dicht te metselen, bleef de rest van de stad bespaard. Daarna hadden de inwoners wéér pech: ze werden achtereenvolgens door de Fransen, de Spanjaarden en door de Oostenrijkers overheerst. Laten we ook niet de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog vergeten. Al deze gebeurtenissen hebben Milaan gemaakt tot wat zij nu is: een historische stad waarin nog veel oude elementen te bekijken zijn.

Bezienswaardigheden in Milaan

Kathedraal van MilaanEen aantal pareltjes in het centrum van de stad zijn de Kathedraal van Milaan, het Castello Sforzesco en het theater La Scala. De kathedraal valt meteen op door haar witte gevel en haar puntige torentjes. De kathedraal van Milaan is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld. Het Castello is een kasteel wat midden in de stad Milaan staat. Tegenwoordig huist het verschillende musea met onder andere een kunstcollectie van Michelangelo en Leonardo da Vinci. Het theatergebouw La Scala wordt gezien als één van de mooiste operagebouwen ter wereld. Bezoek je hier een opera, dan wordt je omringd door gouden pracht en praal. De meest bezochte bezienswaardigheid van Milaan is waarschijnlijk de kerk Santa Maria delle Grazie. Waarom? In het bijbehorende klooster hangt het originele Laatste Avondmaal, van Leonardo da Vinci. Dit historische kunstwerk kan hier bekeken worden, alhoewel dagelijks maar een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten. Op deze manier wordt het fresco niet te veel aangetast.

Kaart van Milaan

Plaats een reactie