Stedentrip naar Bilbao, florerende stad in Spanje

In de jaren ’80, het noorden van Spanje vind je een leeggelopen industriestad waar de verloedering in het verschiet ligt. Maak kennis met Bilbao. Deze stad maakte in de jaren 80 een enorme achteruitgang en leegloop mee. Maar dat is tegenwoordig gelukkig wel anders.

Het opbloeien van Bilbao

We vliegen terug naar het heden. De stad waar verloedering in het verschiet lag is opgebloeid tot een ware toeristen-trekker. We hebben het hier over de stad Bilbao, de grootste stad van het autonome Baskenland en hoofdstad van de provincie Biskaje. Bilbao is een van de meest noordelijk gelegen steden van Spanje en heeft in tegenstelling tot een groot gedeelte van Spanje een gematigd zeeklimaat. De stad heeft de afgelopen jaren een immense groei meegemaakt, van een vieze, stinkende industrie-stad, naar een mooi, toeristisch oord. Maar wat heeft deze plotselinge ommekeer doen gebeuren?

Het Guggenheim museum in Bilbao

Guggenheim Museum in BilbaoHet geheim van de bloei van Bilbao, is de komst van het Guggenheim museum. Dit museum, (waarvan er vijf zijn op de wereld, waaronder in Berlijn en New York) staat bekend als een van de belangrijkste musea van de moderne kunst. Dit komt overeen met de filosofie die voortvloeit uit de crisis van de jaren 90, dat Bilbao een modernere, leefbare stad moet worden. Deze filosofie heeft geleid tot een complete ommekeer van het imago en uiterlijk van de stad, wat er nu voor zorgt dat het een mooie plek is voor toeristen om te bezoeken. Naast het museum leeft de stad echt en kan je bijna overal goed eten en drinken. Ook biedt de stad diverse andere bezienswaardigheden zoals het Plaza Nueva en het Parque Europa. Bilbao is een stad voor de cultuurliefhebber, maar ook voor diegene die van modern houden. De renovatie van de stad is goed te zien, maar je krijgt nog altijd de romantische cultuur van de Basken mee. Een perfecte combinatie!

Reisgids in Bilbao

Om alle mooie plekken in Bilbao niet te hoeven missen, neem je een handige reisgids over Bilbao van Time to Momo mee. In deze reisgidsen vind je altijd leuke wandelroutes waarmee je de hele stad en de hoogtepunten kunt zien. Ook hebben deze reisgidsen een handig kaartje dat je makkelijk in je broekzak mee kunt nemen. Daarnaast is de reisgids geschreven door locals, en kom je dus op plekken die je normaal misschien zou missen. Geen zin om met een boekje rond te lopen? Download dan de handige app voor Bilbao.

Kaart van Bilbao

Plaats een reactie