Stedentrip naar Oxford, Harry Potter town!

Oxford staat vooral bekend om haar universiteit. De universiteit van Oxford is een van de best aangeschreven universiteiten ter wereld. De Universiteit is onderverdeeld in een aantal colleges, welke gehuisvest zijn in de meest prachtige sprookjesachtige panden. Door doze hoeveelheid aan colleges kom je in Oxford een veelvoud aan culturen tegen.

Bereikbaarheid vanuit Nederland

Vanuit Nederland is Oxford goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt het beste vliegen op Heathrow Airport in Londen, en vanuit daar de bus pakken naar Oxford. Deze busreis kost je £ 30,- voor een retourtje en duurt anderhalf uur tot het eindstation midden in Oxford. Omgerekend is dat ongeveer € 34,- op moment van schrijven. Vergelijk je vliegtickets voor Londen Heathrow online voor de beste deal!

Gebouwen in Oxford

Zo goed als alle gebouwen in Oxford hebben een oude stijl. Het oudste gebouw in Oxford is st Michael at the north gate. Deze kerk staat er al sinds het jaar 1040 en is dus bijna 1000 jaar oud! Het meest bijzondere hieraan is dat de kerktoren nog steeds recht overeind staat.

Wellicht het bekendste gebouw van Oxford is the Radcliffe Camera. Dit grote ronde gebouw is een opvallende verschijning en kan je ook niet missen. Door de locatie dicht bij het centrum krijgt het grote ronde gebouw een nog statigere uitstraling. Je kunt hier alleen naar binnen als je een student bent aan de universiteit. Het gebouw maakt onderdeel uit van the Bodleian Library en heeft ondergronds nog enkele lagen met boeken.

Hotels in Oxford

Ben je van plan Oxford te bezoeken en ben je op zoek naar een goede plek om te overnachten? hieronder vind je onze tips voor een super overnachting. We plaatsen altijd 1 budget optie en 1 luxe optie zodat jij kan kiezen waar je voorkeur naar uitgaat!

Budget hotel in Oxford

Rewley house hotel Oxford

Luxe hotel in Oxford

Hotel Oxford Thames 4 Pillars

 

 

Gratis naar het museum

T-rex skelet in het Oxford museum of natural historyDe musea in Engeland zijn allemaal gratis toegankelijk voor het publiek. Hierdoor kan je ook een museum binnenlopen en een half uur later weer buitenstaan, zonder dat het zonde is van je kaartje. Er word vaak wel gevraagd om een donatie van £ 5,- maar deze is niet verplicht. Er zijn enorm mooie musea in Oxford. Als je van dieren en natuur houd is het Oxford University Museum of Natural History zeker een aanrader. In dit museum vind je levensgrote skeletten van dinosauriërs. Als je door dit museum heen loopt vind je in het museum ook nog de ingang van het Pitt Rivers Museum. Dit is een museum met allemaal culturele aandenkens uit de Engelse koloniën.

Een ander mooi museum is het Ashmolean Museum. In dit museum zijn allerlei historische kunst objecten uit oude en nieuwe culturen te vinden. Zo vind je er bijvoorbeeld ook mummies en sarcofagen, en beelden uit het oude Rome. Zeker de moeite waard om te bezoeken, al is het maar voor een half uurtje.

Harry Potter filmlocaties

Filmlocatie uit de eerste Harry Potter filmIn Oxford zijn diverse scenes van de Harry Potter films opgenomen. Zo kan je de diner hal bezoeken bij Christ Church College, een van de grootste colleges in de stad. Ook kan je naar de filmlocatie van de binnenplein scene uit de eerste film. De ziekenboeg uit de film is ook te bezoeken, maar deze is vaak niet of moeilijk toegankelijk. Houd er rekening mee dat dit zeer populaire toeristische locaties zijn, dus verwacht een hoop mensen! Tevens is er ook een hoop Harry Potter merchandise te koop in diverse winkeltjes.

Kaart van Oxford

Plaats een reactie